Sabadell comptarà un any més amb el servei de gestió unificada de menjadors escolars

La ciutat de Sabadell comptarà un any més amb la gestió unificada per garantir un servei de menjador escolar de qualitat als centres educatius de la ciutat.

Aquesta fórmula, coordinada per l’Ajuntament, es desenvolupa en el marc legal que suposa l’adhesió a les bases de concertació del Consell Comarcal per a garantir el servei escolar de menjador als municipis de la comarca. Avui el Ple Municipal ha aprovat precisament la pròrroga de l’adhesió a aquestes bases de l’organisme comarcal fins al final del curs 2015-2016. El punt s’ha aprovat per majoria, amb els vots a favor de PSC, CiU, ES, ICV i EUiA i el vot en contra del PP i el regidor no adscrit Antonio Vega.

Actualment un total de 25 centres de primària de la ciutat estan adherits a la gestió unificada que gestiona l’Ajuntament. La incorporació més recent ha estat l’Escola Virolet que va entrar en funcionament el curs passat. En el conjunt d’aquests centres, durant el curs passat es van registrar una mitjana de 1.400 comensals diaris.

El menjador escolar és un servei bàsic als centres educatius, ja que permet donar resposta a les necessitats de conciliació de la vida familiar i laboral i garanteix que els infants en situació més vulnerable, així com el conjunt de nens i nenes usuaris, tinguin accés a un servei de qualitat.

Tenint en compte la importància del servei de menjador i atenent a les peticions de suport per part dels centres educatius, l’Ajuntament de Sabadell va considerar ja fa uns anys que, tot i no ser una competència municipal, s’havia de garantir que tots els centres educatius tinguessin servei de menjador. Per poder tirar endavant aquest projecte i aconseguir que aquest s’oferís en les mateixes condicions de qualitat a tots els centres, es va optar per una gestió unificada.

El servei es realitza a través d’una empresa concessionària que elabora els menús i els trasllada als centres educatius, excepte en tres dels centres adherits, que ja disposen de cuina pròpia. Aquesta mateixa empresa també s’encarrega de contractar el monitoratge que desenvolupa activitats adreçades a l’alumnat, en àmbits tant diversos com l’alimentari, la relació social i el lleure. Tot plegat emmarcat en les línies generals del projecte educatiu de cada centre i  destacant tres aspectes fonamentals: l’educació en valors, en cultura i en salut.


Alimentació equilibrada a l’escola

Una dieta equilibrada i uns bons hàbits alimentaris són bàsics per al desenvolupament dels infants i joves, i per aquest motiu, el servei de menjador escolar ofereix uns menús equilibrats que donen resposta a les recomanacions del departament d’Educació i de Salut de la Generalitat i les pròpies directrius que l’Ajuntament té al respecte.

Com a complement als menús, des de fa dos cursos i donant resposta a les inquietuds de mares i pares, conjuntament amb el menú es facilita a les famílies la recomanació de sopar per cadascun dels dies que hi ha servei de menjador, per tal d’ajustar la composició del sopar a allò que s’ha dinat.


Font: Ajuntament de Sabadell

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top