Sabadell desenvoluparà una eina en línia per a l’intercanvi de tecnologia entre la ciutadania

L’objectiu d’aquesta nova eina és promoure la reutilització o préstec de béns, en lloc de noves compres que implicarien generar residuals addicionals. D’aquesta manera s’aconsegueix també estendre la vida útil dels béns una vegada que l'usuari original ja no els necessita i, per tant, l'ajornament de la fase en què es convertit en residu.

Això es concretarà en una plataforma local en línia dedicada a la interconnexió de l'oferta i la demanda de l'economia d'intercanvi, inclosos el lloguer i el préstec de béns i serveis, proporcionat tant per professionals com per la ciutadania.

El projecte, denominat Urban_Wins, té una durada de tres anys i es desenvoluparà per mitjà d'un consorci format per 27 socis europeus de 7 països diferents (Espanya, Itàlia, Alemanya, Romania, Portugal, Àustria, Suècia), entre els quals es troben Cremona, com a ciutat líder i coordinadora, a més de diferents socis tecnològics com Fundació CTM Centre Tecnològic, i vuit ciutats pilot: Sabadell, Cremona, Bucarest, Leiria, Manresa, Torino i dues ciutats més de l’Àrea Metropolitana de Roma.

El pressupost global de desenvolupament i implementació del projecte és de 4.966.516,25euros a assumir entre tots els socis del projecte. En el cas de l'Ajuntament de Sabadell, l’aportació és de 98.625,00 euros, que ha estat coberta al 100% per la UE, en el marc del programa Horitzó 2020.

Amb aquest projecte, liderat des de la Regidoria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, es vol desenvolupar mètodes per al disseny i la implementació de plans estratègics innovadors i sostenibles per a la prevenció i gestió de residus en diversos contextos urbans que millorin la capacitat de recuperació del medi ambient urbà, garantint el progrés cap a models de producció i consum més sostenibles i millorant la recuperació dels residus i l'ús de materials recuperats.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top