Sabadell no necessita demanar un crèdit per acollir-se al nou pla estatal de pagament a proveïdors

Això és possible perquè el deute reconegut per la Generalitat amb l'Ajuntament supera l'import de les factures pendents de l’administració local amb els seus proveïdors.

L’Ajuntament de Sabadell no necessitarà demanar un crèdit per acollir-se al nou Pla de pagament als proveïdors d’aquest 2013. Això és possible perquè el Govern de l’Estat ha decidit abonar directament als proveïdors locals part del que la Generalitat deu als municipis. En el cas de Sabadell, les factures per les quals l’Ajuntament es vol acollir al Pla de Proveïdors 2013 sumen 6,3 milions d'euros. Per la seva banda, la Generalitat té previst incloure en aquest Pla 7,3 milions d’euros en concepte de deute pendent amb l’Ajuntament (és a dir, una part del deute que l’administració autonòmica reconeix amb Sabadell i que és de 9,3 milions).

Tal i com ha explicat l’alcalde, Joan Carles Sánchez, “amb la seva decisió, el Govern de l’Estat ens dóna la raó quan afirmem que si la Generalitat ens abonés el que ens deu, la situació dels Ajuntaments i de les factures pendents amb els proveïdors seria molt millor, per no dir que estaria pràcticament resolta.

Esperem que aquest sigui un nou pas endavant per a la millora del finançament dels municipis, que, sent l’administració més propera a la ciutadania, tenim cada cop més complicat donar resposta a les necessitats dels nostres veïns i veïnes”.

L’alcalde ha afegit que “com a Ajuntament podem dir que estem fent els deures, millorant en la mesura del possible la nostra solvència i treballant per ser cada cop més eficients, sense deixar de banda la nostra prioritat, que és l’atenció a les persones i el manteniment d’uns serveis públics de qualitat”.

De tota manera, l'Ajuntament de Sabadell considera que la Generalitat i els seus organismes i empreses tenen un deute amb l'Ajuntament de 20,8 milions d’euros en subvencions concedides i ja justificades per l’administració local. Això vol dir que són diners que l'Ajuntament ha gastat i dels quals té tots els documents que ho justifiquen. Per contra, la Generalitat reconeix amb l’Ajuntament un deute de només 9,3 milions. La diferència de xifres es produeix perquè la Generalitat, des de fa mesos, no deixa entrar justificacions al seu sistema informàtic. Per tant, tot i que la despesa està feta per l’Ajuntament i hi ha la documentació que ho acredita, la Generalitat no ho considera justificat.

D’altra banda, la gestió dels recursos disponibles feta per l’Ajuntament de Sabadell, així com el resultat de les mesures ja preses, han possibilitat millorar notablement la solvència de l’administració municipal. Aquest fet es pot comprovar amb les dades presentades al darrer Ple Municipal, que constata la millora de la situació comptable respecte a l'any anterior.

Font: Ajuntament de Sabadell

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top