Sabadell prepara una mostra de vehicles elèctrics i sostenibles per la Festa Major

El proper dissabte 5 de setembre de 10 a 20 hores, l'Ajuntament de Sabadell organitza amb la col·laboració de Volt-Tour la Mostra de vehicles elèctrics i sostenibles coincidint amb la Festa Major 2015, com a espai de sensibilització a la ciutadania sobre els beneficis de la mobilitat urbana sostenible, no només pel medi ambient sinó també per satisfer plenament les necessitats de la seva mobilitat individual.

Per aquest motiu, es disposarà d’un espai d'exposició de 3.000 m2 a l'Eix Macià amb la presència d’empreses i entitats per mostrar productes i serveis relacionats amb Vehicles sostenibles: elèctrics, híbrids, híbrids endollables, GLP, gas natural... tant pel que fa motos, bicicletes, quadricicles, turismes, furgonetes, camions, autobusos, etc. També hi haurà infraestructures per l'aprovisionament energètic d'aquests vehicles: punts de recàrrega per vehicles elèctrics i altres solucions d'aprovisionament. Així com altres solucions, tecnologies i serveis orientats a la mobilitat urbana sostenible.

Cal destacar que la mostra es complementarà amb altres activitats com un concert a càrrec del grup coral sabadellenc “Els Notes” que interpretaran a les 12 hores diverses cançons del seu
repertori a capella amb vehicles elèctrics circulant al voltant com a prova de la baixa contaminació acústica (zona Eix Macià / Avinguda Paraires).
 

El motiu de celebració d’aquesta activitat és sensibilitzar al ciutadà sobre la mobilitat sostenible en un moment en què els vehicles propulsats per energies netes estan en franca progressió, així com les infraestructures pel seu aprovisionament, especialment en el camp del vehicle elèctric (turisme, bicicleta, furgoneta, moto). Per exemple, en el cas del vehicle elèctric a Catalunya:

- El preu que es paga per l'aprovisionament d'energia d'un vehicle elèctric és 4 vegades més baix que per un vehicle de gasolina.
- Tres quartes parts dels nostres desplaçaments en cotxe són inferiors a 20 km. i la meitat són
inferiors a 5 km., de manera que el vehicle elèctric amb la seva autonomia actual ja pot donar-hi resposta satisfactòria.
- A l'àrea metropolitana de Barcelona hi ha ja 13 punts que permeten la recàrrega completa d'un vehicle elèctric en menys de 30 minuts. I hi ha gairebé 700 punts de recàrrega a tot Catalunya.
- Actualment hi ha ajudes de fins a 5.500 euros per adquirir un vehicle elèctric pur.
- La previsió de creixement dels vehicles elèctrics i sostenibles a l'Estat espanyol és del 100%
anual, fins arribar a les 18.000 unitats l'any 2017.

Una mobilitat més neta ajudarà a Sabadell a assolir els objectius mediambientals de l’Agenda 21+10 local per l’any 2020, disminuint l’empremta ambiental, millorant la qualitat de l’aire a la ciutat i contribuint a la mitigació dels efectes del canvi climàtic.

En aquest sentit, una de les mesures clau és la transformació de les flotes de vehicles per a que siguin propulsades per energies menys contaminants, com l’elèctrica, el gas natural, el gas liquat de petroli o l’hidrogen, sense oblidar les opcions híbrides.


Descarregar Programa AQUÍ

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top