Sabadell presenta el projecte europeu col·laboratiu “RApid Prototyping In 3D”

En el marc de la sessió que es va fer telemàticament es va presentar el nou eix ciclable nord-sud com a part del pla aprovat per l’Ajuntament de Sabadell el passat mes de juliol per fer front a la pandèmia de coronavirus.

Es va reflexionar sobre els beneficis de la bicicleta com a mode de mobilitat sostenible, actiu i segur per a la prevenció del coronavirus.

I també, a partir d’una simulació interactiva virtual del nou eix ciclable nord-sud, concretament del nou carril bici a la cruïlla de les avingudes Matadepera, Concòrdia i Gran Via, es va debatre sobre com promoure un major ús de la bicicleta a Sabadell, i com millorar la infraestructura actual per a fer-la més segura i còmoda per a les persones ciclistes. Aquesta simulació va incloure els moviments de ciclistes, vianants i vehicles d’acord amb dades reals de transit i es va donar als actors locals diverses opcions de configuració per poder triar la preferida.

Veure vídeo: (a partir del minut a partir del minut 34 es fa la demostració del recorregut ciclable en realitat virtual)

Objectius generals del projecte-”RApid Prototyping In 3D”

-    Prototipatge ràpid en 3D per tal de recolzar la presa de decisions dels gestors públics i una major acceptació i implicació ciutadana de les intervencions que afecten la mobilitat a l’espai urbà per fer front a COVID19
-    Generació d’una biblioteca d’actius urbans en 3D amb regles associades per avaluar diverses opcions de configuració dels espais urbans per fer front a COVID19
-    Simulació del comportament de la ciutadania en diversos dissenys de l’espai urbà post-COVID19
-    Elaboració d’un catàleg de millors pràctiques i regulacions de mobilitat per fer front a COVID19 a nivell europeu

Les entitats participants en aquest projecte són la University College London (coordinador), l’Ajuntament de Copenhaguen (Copenhaguen Solutions Lab), Studio Profondo (Itàlia), Pixelmill (Regne Unit), l’institut de recerca Fraunhofer (Alemanya) i l’Ajuntament de Sabadell (Catalunya).

Més info: https://web.sabadell.cat/rapid

Veure gravació videoconferència de la  presentació simulació eix ciclable central Projecte europeu RAPID


 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top