Sabadell serà la seu de la propera reunió de la Junta Directiva de la Red Española de Ciudades Inteligentes (RECI), coincidint amb la tercera edició del Sabadell Smart Congress

La ciutat de Sabadell acollirà la reunió de la Junta Directiva de la Red Española de Ciudades Inteligentes (RECI) del proper any, tal i com es va acordar el passat divendres en el transcurs de la darrera Junta Directiva de l’organisme, que va tenir lloc a Rivas-Vaciamadrid.
La Junta Directiva es portarà a terme en el marc de la que serà la tercera edició del Sabadell Smart Congress, a l’abril del 2015. Tal i com ha assenyalat el tinent d’alcalde de l’Àrea de Presidència, Economia i Serveis Centrals, Josep Ayuso, “la coincidència de la Junta Directiva de la RECI de l'any 2015 amb el Sabadell Smart Congress permetrà amplificar encara més l'impacte del congrés, ja que hi podran participar els representants de les ciutats fundadores de la xarxa”.
En aquest sentit, Ayuso també ha recordat que “el congrés és un espai on tots els actors implicats en la gestió intel•ligent de les ciutats, com són governs locals, operadors tecnològics, empreses de serveis i institucions financeres, compartiran experiències i això ens enriqueix a tots en el camí d’afrontar un nou model de gestió municipal que aprofita les noves tecnologies per ser una ciutat més eficient, ecològica i orientada a la ciutadania”.
 
Sabadell és membre fundador de la Red Española de Ciudades Inteligentes (RECI), una organització actualment formada per 53 ciutats que té com a objectiu fomentar sinèrgies i transferències entre les ciutats membres en l'àmbit d'innovació i tic. De Catalunya en formen part, a més de Sabadell, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat i Tarragona. La xarxa es va crear el juny de 2012, i Sabadell va ser l'única de les ciutats fundadores de la xarxa que no era capital de província, juntament amb Rivas-Vaciamadrid.
 
La RECI està formada orgànicament per una assemblea general, una junta directiva i un comitè tècnic, que es reuneixen periòdicament. Fins ara només una d'aquestes reunions havia tingut lloc a Catalunya, concretament a Barcelona.
 
La Junta Directiva és la que impulsa els projectes de la "Xarxa", que després ha de validar l'Assemblea General, i està formada pel president, vicepresidents, secretari i el nombre de vocals que determini l'Assemblea General (actualment poden designar vocals cadascuna de les 25 ciutats fundadores de la xarxa). El president de la RECI  és també president de l'Assemblea General i de la Junta Directiva.
L'objectiu final de la RECI, que coincideix plenament amb el del projecte "Sabadell Ciutat Intel•ligent", és millorar l'eficiència i la qualitat dels serveis públics, reduir costos, crear nou teixit econòmic d'alt valor afegit i facilitar la vida als ciutadans.
 
Les ciutats membres de la RECI són les següents:
 
A Coruña, Albacete, Alcalá de Henares, Alcobendas, Alcorcón, Alacant, Alzira, Aranjuez, Ávila, Badajoz, Barcelona, Burgos, Cáceres, Castelló de la Plana, Córdoba, Guadalajara, Elx, fuengirola, Gijón, Huelva, Las Palmas de Gran Canaria, Logroño, Lugo, Huesca, Madrid, Majadahonda, Málaga, Marbella, Móstoles, Motril, Murcia, Palencia, Palma de Mallorca, Pamplona, Ponferrada, Oviedo, Rivas, Vaciamadrid, Sabadell, Salamanca, Santander, Segovia, Sevilla, Tarragona, Torrejón de Ardoz, Torrent, Valencia, Valladolid, Vitoria-Gasteiz, Zaragoza, Santiago de Compostela, Ciudad Real, Getafe (Madrid), Pozuelo de Alarcón (Madrid) i L’Hospitalet de Llobregat.
 

Font: Ajuntament de Sabadell

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top