Sant Boi impulsarà la Contractació Pública Responsable

Els contractes públics de l'Ajuntament de Sant Boi inclouran clàusules per impulsar polítiques socials, ambientals i d'innovació. El Ple municipal ha aprovat inicialment, per unanimitat, la Instrucció sobre Contractació Pública Responsable.

Aquest instrument jurídic incorpora directrius, criteris i pautes per a un ús estratègic de la contractació pública, de manera que no només serveixi per realitzar una determinada obra o prestar algun tipus de servei, sinó també per incorporar polítiques concretes d'interès general.


Objectius socials, ambientals i d'innovació

La contractació complirà així amb objectius de caràcter social (per exemple, la promoció de la igualtat entre homes i dones o el foment de l'estabilitat dels llocs de treball), de caràcter ambiental (com el foment de la recollida selectiva de residus o la contribució a la lluita contra el canvi climàtic) i d'innovació (per exemple, la promoció de mercats innovadors).

La nova instrucció fixa uns criteris bàsics obligatoris que s'hauran de concretar en el futur en clàusules específiques als plecs de cada procediment de contractació (com a mínim, una clàusula social, una d'ambiental i una d'innovadora en cadascun d'ells).

D'aquesta manera, tots els contractes administratius podran incorporar d'una manera sistemàtica, transversal i coherent una mateixa sensibilitat social, ambiental i emprenedora.

Les clàusules seran aplicables a totes les fases de la contractació pública, tant la preparació dels contractes, com la licitació-adjudicació i la posterior execució i seguiment.

La nova instrucció s'ha aprovat inicialment i ara, durant un període d'exposició pública de tres mesos, s'hi podran presentar al·legacions. Després, l'aplicació serà progressiva al llarg dels pròxims dos anys.
L'Ajuntament preveu proporcionar formació específica sobre aquesta qüestió al personal de l'Ajuntament i de les empreses municipals.

També impulsarà accions formatives adreçades a persones autònomes, entitats i pimes per acompanyar-les en el procés de millora que els permeti complir amb els nous requisits i contribuir, per tant, a un teixit empresarial socialment responsable.

L'objectiu final de la nova Instrucció és promoure un creixement integrador, sostenible i intel·ligent de la ciutat de Sant Boi.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top