Sant Boi incorpora a la seva flota un cotxe i cinc bicicletes elèctriques cedides per l’AMB

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha incorporat un cotxe elèctric a la seva flota municipal, gràcies a una subvenció de 10.000 euros provinent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El vehicle és un Renault Zoe, 100% elèctric. Aquest vehicle passarà a formar part del parc automobilístic del consistori de forma permanent.

Ja són diversos els ajuntaments metropolitans que disposen de vehicles elèctrics, ja sigui havent-los adquirit per mitjà d’una subvenció (com és el cas de Sant Boi) o a partir d’una cessió temporal gràcies als convenis signats amb les empreses Renault i Nissan. Aquest és el cas, per exemple, de Sant Andreu de la Barca, Cornellà, Cerdanyola i Molins de Rei.

També s’han presentat cinc bicicletes elèctriques cedides per l’AMB de forma gratuïta, que seran utilitzades pels tècnics municipals en els seus encàrrecs laborals.

S'ha de tenir en compte que a l'àrea metropolitana de Barcelona es fan tres milions de moviments amb vehicle privat cada dia, i que, tot i que es poden reduir, una bona part són imprescindibles. És aquí on el paper dels vehicles elèctrics ha de ser cada cop més important a l'hora d'introduir noves formes de mobilitat.

Tant els cotxes elèctrics com les bicicletes elèctriques es caracteritzen per ser silenciosos i no contaminants (no generen emissions de CO2 ni d'altres gasos contaminants a l'atmosfera), ja que l'electricitat és la seva única font d'alimentació.

Utilitzar aquest tipus de vehicles enlloc de cotxes amb motor de combustió suposa principalment un benefici ambiental, perquè són silenciosos, i perquè les seves zero emissions contribueixen a disminuir l'efecte hivernacle i la contaminació atmosfèrica, especialment problemàtica a les àrees metropolitanes. És una manera de mostrar la sensibilització dels ajuntaments metropolitans i de l'AMB respecte del medi ambient  i, a més, es fa difusió del vehicle elèctric entre la ciutadania.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top