Sant Cugat cedirà l’ús d’un solar municipal per a la construcció d’una promoció d’habitatge cooperatiu

Amb l’objectiu de seguir impulsant mesures per facilitar l’accés a un habitatge més assequible, l’Ajuntament ha posat en marxa un nou projecte pioner a Sant Cugat. Es tracta de cedir un solar de propietat municipal per a la construcció d’una promoció d’habitatge cooperatiu de tipus dotacional.

Per poder fer-ho realitat, l’Ajuntament ha iniciat la redacció de les bases d’un concurs públic per cedir aquest terreny a les cooperatives que puguin estar interessades en desenvolupar aquest projecte i construir els habitatges. 

El terreny, de 1.018 metres quadrats, està ubicat al costat de l’estació dels FGC de Mira-sol i podria acollir una promoció d’uns 14 habitatges. La idea de l’Ajuntament és cedir-lo en règim de cessió d’ús per un període de 75 anys. 

Paral·lelament s’està redactant el Pla Especial per adequar urbanísticament aquest terreny, que actualment té una qualificació d’equipament. Aquest tràmit urbanístic serà més àgil gràcies al nou Decret llei de la Generalitat de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge, ja que contempla els habitatges dotacionals dins dels usos d’equipaments i per tant ja no serà necessari modificar el Pla General Metropolità (PGM).

D’altra banda, l’Ajuntament també està contemplant la possibilitat d’incloure a aquest projecte d’habitatge cooperatiu un segon terreny municipal situat a la Floresta.  

La cessió de terrenys municipals per fer habitatge cooperatiu forma part del conjunt d’iniciatives que l’Ajuntament està impulsant a Sant Cugat per facilitar l’accés a l’habitatge. Cal recordar que, entre d’altres actuacions, s’ha aprovat una modificació urbanística per promoure a través del “tanteig i retracte” que el 30% dels nous habitatges a Sant Cugat siguin protegits. A més a més, també s’ha impulsat el Pla Promusa 2030 amb l’objectiu de construir 1.087 pisos de lloguer protegit fins a l’any 2030 i aconseguir que el 5% de tots els habitatges de Sant Cugat siguin de lloguer protegit.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top