Sant Cugat estudia dotar-se d’una una xarxa de desfibril·ladors municipal en equipaments i espais públics

El ple de l’Ajuntament ha aprovat una moció institucional per iniciar un estudi per tal que Sant Cugat disposi d’una xarxa de desfibril·ladors municipal (XADEMU) en punts clau del municipi, com podrien ser els equipaments esportius de la ciutat, les seus de consell de barri o edificis municipals, la xarxa d’equipaments polivalents culturals de la ciutat, determinats centres docents, o els polígons o àrees d’activitat econòmica.

En aquest sentit l’Ajuntament realitzarà un pla d’inversió plurianual, en el qual cercarà la complicitat d’institucions públiques i empreses privades, per finançar tant el cost de la instal•lació i el seu posterior manteniment com la formació en el seu ús.

La moció destaca la importància de comptar amb persones capacitades en l’ús dels aparells i, per això, a més de la formació que l’Àrea d'Esports de la Diputació de Barcelona ofereix als responsables i tècnics esportius municipals, l’Ajuntament incentivarà la formació dels treballadors municipals per a la correcta utilització de les DEAs i reforçarà el pla de formació específica en primers auxilis als alumnes de secundària, acordant amb els centres de la ciutat l’obligatorietat de conèixer els procediments d’autoprotecció i utilització en cas d’emergència dels desfibril·ladors.

Sant Cugat és un municipi extens i es caracteritza per la dispersió de les diferents centralitats. Per això s’estudiarà la distribució dels desfibril·ladors en funció de les distàncies i dels llocs de més concentració de ciutadans i ciutadanes i en moments  puntuals (Xarxa dels equipaments culturals, Auditori, Pavellons, pistes esportives, espais municipals...).

Tanmateix el consistori contempla que, per assegurar l’excel·lència en la celebració d’activitats esportives i d’esdeveniments culturals moltes vegades lligats a determinats espais públics o a l’aire lliure, és necessària la incorporació del pla de la xarxa de desfibril·ladors municipal als diferents plans específics de seguretat i en el futur Pla de Seguretat Local.

Darrers estudis assenyalen que a l’Estat Espanyol mor una persona cada 20 minuts per causes que es podrien evitar gràcies, entre d'altres coses, a l'ús d'un desfibril·lador. Tot i que el factor de risc és més evident en la pràctica de l’activitat física, també cal preveure altres situacions delicades on poden ser necessaris aquests elements de ràpida intervenció.

 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top