Sant Cugat habilitarà un carril bici i de vianants a la rotonda de l’Hipòdrom per facilitar una mobilitat alternativa i més sostenible

Sant Cugat referma la seva aposta per impulsar una mobilitat més sostenible i segura. S’està construïnt un nou pas per a vianants i un carril bici que creuarà la rotonda de l’hipòdrom i connectarà amb la plaça del Xic.

La construcció d’aquest carril modificarà l’actual sistema de circulació de cotxes a la rotonda de l’Hipòdrom. En primer lloc, es tallarà aquesta rotonda a l’espai situat entre el carrer Vallespí i la carretera de Rubí per permetre el pas segur dels vianants i del carril bici. Aquest tall propiciarà que les tres rotondes que hi ha a la zona (plaça del Xic, plaça dels Arreus i rotonda Hipòdrom) quedin unides en un gran espai central per on es redistribuirà la circulació al seu voltant. El nou sistema de circulació circular, per tant, serà el següent:

•    Dos carrils d’entrada a Sant Cugat per la carretera de Rubí.
•    Dos carrils de sortida per carrer Vallespí/Ronda Nord.
•    Manteniment dels actuals carrils del carrer Cerdanya, que uneixen la plaça del Xic amb la plaça dels Arreus.

Amb aquest nou sistema de circulació també es pretén pacificar una mica més el trànsit de vehicles que s’acumula en aquesta zona d’entrada a la ciutat.    


El nou sistema de circulació es posarà en marxa els caps de setmana

Amb l’objectiu de començar a habituar la ciutadania, de moment el nou sistema de circulació es posarà en marxa els caps de setmana.

D’aquí dos mesos, una vegada finalitzin les obres de construcció del nou carril bici, aquest canvi serà permanent. 


Un nou carril bici per unir Sant Cugat i Rubí

Aquests canvis permetran habilitar un nou carril bici que passarà pel mig de la rotonda de l’hipòdrom i connectarà amb la plaça del Xic/avinguda Rius i Taulet. Les obres, que duraran aproximadament 2 mesos, van a càrrec de l’empresa Técnicas para la Mejora de la Movilidad i suposen una inversió de 270.000€.

L’adequació d’aquest carril bici també inclourà un pas per a vianants, ja que fins ara aquesta zona –al voltant de la qual hi ha oficines i locals de restauració- no disposava de cap itinerari per creuar-la amb seguretat. D’altra banda, amb aquesta actuació la ciutadania també podrà fer ús de l’espai verd de l’interior de la rotonda de l’Hipòdrom.

Per completar aquest carril bici fins a Rubí encara faltaran dues fases més: 1) tram des del Centre Comercial fins a la rotonda de l’Hipòdrom i 2) tram de l’avinguda Rius i Taulet i Lluís Companys (estació FGC). 
Està previst abordar el desenvolupament d’aquests dos trams durant aquest any 2019. Una vegada acabat, aquest carril bici tindrà una llargada de 2’5 quilòmetres. Aquest projecte forma part de la xarxa ciclable Bicivia de l’AMB per unir de manera ràpida, sostenible i segura una vintena de municipis metropolitans.

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top