Sant Cugat implantarà l’Smart Parking per indicar a temps real el nombre de places lliures de zona blava

El ple municipal celebrat ahir va aprovar un canvi en la gestió de les zones blaves amb l’objectiu d’implantar de Sant Cugat l’Smart Parking, un dels primers sistemes intel·ligents d’aparcament de Catalunya. Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte Smart City que s’està impulsant a Sant Cugat per optimitzar els serveis municipals i millorar la qualitat de vida de la ciutadania amb l’ús de les noves tecnologies.

El nou sistema d’aparcament contempla que totes les places de zona blava així com les zones de càrrega i descàrrega incorporin un sensor connectat on-line al centre de control de dades de l’Ajuntament. D’aquesta manera es podrà comptabilitzar en tot moment els aparcaments lliures i, també, es disposarà de tota la informació sobre la rotació d’aparcament a Sant Cugat.

El nombre de places lliures es podrà consultar a temps real a internet i a través d’una APP gratuïta per a telèfons mòbils. Aquesta informació també es farà arribar als conductors amb panells informatius ubicats en punts estratègics del municipi. D’altra banda, l’APP per a telèfons també permetrà al ciutadà fer el pagament on-line de la zona blava.

L'objectiu d’aquest nou sistema és evitar desplaçaments innecessaris a l'hora de buscar aparcament i, d’aquesta manera, reduir també les emissions de CO2 dels vehicles. Totes les millores previstes en el sistema Smart Parking s’aniran implantant progressivament al llarg del 2015. Els preus de la zona blava continuaran sent els mateixos i es regiran en tot moment per les ordenances i la normativa municipal com fins ara.

Per implantar l’Smart Parking l’Ajuntament municipalitzarà la gestió de la zona blava, que passarà a mans de Promusa. Això també permetrà a aquesta empresa municipal dotar-se de més recursos econòmics per impulsar polítiques d'habitatge de lloguer. 

Cal recordar que actualment aquest contracte de gestió, adjudicat a l’empresa Empark, ha caducat i està en període de pròrroga. Promusa subrogarà tots els treballadors que fins ara controlaven les zones blaves amb l’antiga concessionària.
Finalment, aquest servei també inclou que Promusa passi a gestionar l’aparcament soterrat del Monestir (que enguany finalitza la seva concessió) i els nous aparcaments de titularitat municipal que es puguin construir en un futur, com per exemple el de l’avinguda Rius i Taulet (antiga benzinera Gríful) o un de nou al carrer Amposta amb capacitat per unes 150 places. La resta d’aparcaments soterrats de titularitat municipal –plaça Lluís Millet, plaça Quatre Cantons, can Quitèria i plaça de la Vila- no s’hi inclouran perquè la concessió encara és vigent. 


Font: Ajuntament de Sant Cugat
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top