Sant Cugat impulsa 31 grans projectes de ciutat amb 12M€ d’inversió municipal i 21’3M€ de supramunicipal

Sant Cugat ja té el finançament a punt per iniciar l’execució d’una trentena de grans projectes de ciutat que, amb una inversió global de 33’3M€, en bona part seran realitat abans d’acabar aquest mandat (2023).

L’alcaldessa, Mireia Ingla, i el tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler, han presentat aquest migdia aquest conjunt d’inversions que l’Ajuntament cofinançarà amb el suport de tres administracions supramunicipals. Concretament, l’Ajuntament aportarà 12 M€ i la resta d’administracions 21’3M€: Generalitat de Catalunya (5’8M€), Diputació de Barcelona (4’8M€) i Àrea Metropolitana de Barcelona (10’7M€).

Mireia Ingla, alcaldessa: “amb aquest gran paquet d’inversions construirem nous equipaments i millorarem la qualitat urbana de la ciutat. I, també, seguirem impulsant la mobilitat sostenible i les accions de lluita contra l’emergència climàtica, que són grans prioritats de l’equip de govern en el seu camí de posar les bases del Sant Cugat del 2030”.   

Pere Soler, tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport: “en el proper any i mig Sant Cugat veurà com s’executen un gran paquet de projectes destinats a millorar la ciutat i atendre amb més i millors serveis la ciutadania. Aquest gran impuls inversor també ens ajudarà a reactivar l’economia i crear més llocs de treball”.

La realització d’aquests 31 projectes està aliniada amb els objectius estratègic del Pla d’Actuació del Mandat (PAM) i es poden classificar en quatre grans àmbits:
•    Construcció, adequació i redacció de projectes de nous equipaments municipals
•    Reurbanització de carrers i millora de la qualitat urbana
•    Foment de la mobilitat sostenible
•    Projectes per lluitar contra l’emergència climàtica i impuls de l’energia solar

Entre aquests, destaquen projectes tan importants com l’adequació d’una passera per a vianants i ciclistes damunt l’AP7 (2’5M€); el complex esportiu de Mira-sol (9’1M€); l’escola La Mirada (9’2M€); les reurbanitzacions de l’av. Cerdanyola, c/ Emeterio Escudero, c/ Anselm Clavé i ctra. Vallvidrera (6’3M€); la instal·lació de plaques fotovoltàiques (1M€), la millora del parc del Bosc de Volpelleres (1M€); i la redacció dels projectes de contrucció d’un nou pavelló a can Magí i de reforma de l’antic Ajuntament, del xalet Villa Montserrat i de les masies de can Canyameres i can Ravella.

Petició de 6’1 M€ del fons europeu Next Generation

Així mateix, Mireia Ingla i Pere Soler també han aprofitat l’acte per detallar la sol·licitud que ha presentat l’Ajuntament per accedir als fons europeus Next Generation, creats per impulsar la recuperació post-pandèmia.
De moment el consistori s’ha acollit a una primera línia d’ajuts destinats al foment de la mobilitat sostenible. Concretament, s’han sol·licitat 6’1 M€ per executar una quinzena de projectes.

Per una banda, aquests projectes serviran per reforçar el funcionament de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) amb la instal·lació de més càmeres i millorar el sistema informàtic de gestió (3’8M€). D’altra banda, s’han demanat 2’3M€ per a sensors de medició de contaminació i per adequar més carrils bici, com per exemple a la carretera de Rubí (tram Institut FP Sant Cugat), a Mira-sol, a l’avinguda Rius i Taulet o a la rotonda de l’Hipòdrom.

Per dur a terme aquests projectes l’Ajuntament també els cofinançarà amb un import de 2’1 M€. La resolució de la convocatòria està prevista per al mes d’abril de l’any vinent i, en cas de rebre el finançament europeu, l’Ajuntament disposarà de dos anys per executar-los.    

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top