Sant Cugat impulsa els camins escolars segurs i promou la mobilitat sostenible per anar i tornar de l’escola

Sant Cugat ha donat el tret de sortida al curs escolar 2014-15 amb l’entrada en funcionament d’un conjunt de millores en l’àmbit de la mobilitat. Aquestes actuacions s’han dut a terme aquest estiu i tenen com a objectiu “facilitar l’accés a les escoles a vianants i a persones que facin ús de la bicicleta, així com incrementar la seguretat vial al voltant d’aquests centres”. Aquesta iniciativa s’emmarca en l’aposta de l’Ajuntament per impulsar camins escolars segurs i promocionar la mobilitat sostenible i segura. La inversió per efectuar aquests arranjaments suma un total de 666.840 €.

Entre aquestes millores, cal destacar la posada en marxa d’un dos camins escolars segurs: el nou camí de l’Avenç (que unirà el carrer de Llaceres amb el camí de Crist Treballador) i el nou camí (també amb carril bici) que unirà l’estació de Mira-sol dels FGC amb l’institut Leonardo da Vinci i l’escola Catalunya. Aquest carril tindrà una llargada de 3 quilòmetres. Aquestes dues actuacions han suposat una inversió municipal de 82.000 €.

D’altra banda, també s’ha estrenat l’ampliació del camí de can Pagan, que passarà a tenir dues voreres i una calçada de doble sentit de circulació amb l’objectiu de millorar l’accés a l’escola de la Floresta. Simultàniament, també s’han efectuat uns treballs de millora a la rotonda de la carretera de Vallvidrera que dóna accés a aquest camí. Aquestes obres han tingut un cost de 242.819€.

També s’ha dut a terme un arranjament dels voltants de l’escola Joan Maragall, amb la construcció d’un nou paviment amb plataforma única (prioritari per a vianants) i la formació d’un carril d’accés restringit al pas d’autobús i per facilitar l’encotxament dels escolars. En aquest cas la inversió ha estat de 99.197€.

Així mateix, cal remarcar també l’obertura del pont de can Marcet que permetrà que el camí de can Marcet pugui ser utilitzat de nou per a la circulació viària. Aquesta via millorarà la mobilitat d’una zona –la de can Sant Joan- on hi ha ubicades tres escoles: Pureza de María, Thau i Àgora. L’arranjament del pont de can Marcet ha suposat una inversió de 242.824 €. Finalment, cal afegir que també estarà a punt l’arranjament de voreres al voltant de l’escola infantil La Farga (als carrers Nicaragua i Veneçuela).


La Policia Local vetlla per la seguretat vial a les escoles

D’altra banda, entre 35 i 40 policies locals vetllaran per la seguretat a les entrades i sortides dels diferents centres escolars del nostre municipi (des de educació preescolar fins a batxillerat).
L’eix principal de les actuacions policials per tractar de garantir un retorn a l’activitat acadèmica amb total seguretat seran les proteccions escolars i els punts estàtics de regulació del trànsit.


Font: Ajuntament de Sant Cugat
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top