Sant Cugat impulsa la creació d’empreses cooperatives com a fórmula per promoure l’emprenedoria i l’ocupació social

L’Ajuntament ha impulsat, en el marc de les seves polítiques de foment de l’ocupació, un nou programa de suport a l’emprenedoria. En aquest cas es tracta d’un concurs per subvencionar projectes empresarials de base cooperativa (que siguin de nova creació). L’objectiu del consistori es ajudar a crear nous llocs de treball i, a més, orientar-los envers persones amb especials dificultats d’accés al mercat laboral.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha presentat el projecte acompanyada pel tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas; la tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer; i el director de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Guillem Perdrix. 

Els guanyadors disposaran gratuïtament d’un espai de co-working en un centre de negocis, un premi de 2.000 € per engegar els projectes i una subvenció d’un màxim de 18.000 € condicionada a la justificació de resultats. A més a més, es constituirà una Comissió de Seguiment amb experts per tal d’ajudar a engegar i consolidar les cooperatives. L’Ajuntament seleccionarà un màxim de quatre projectes.

Els ciutadans poden presentar els seus projectes cooperatius –seguint un guió de pla d’empresa- des del 31 de maig fins al 6 de setembre a les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC) o a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE) de l’Ajuntament i, paral·lelament, en format electrònic a l’adreça oae@santcugat.cat. Han d’estar presentats per un equip d’un mínim de 3 persones. Els requisits per participar-hi són:

• Un mínim de 2/3 parts de l’equip han de residir a Sant Cugat.
• Un mínim de 2/3 parts de l’equip han d’estar en situació d’atur. A més, 1/3 part de l’equip ha d’haver estat en situació d’atur un mínim de 6 mesos durant l’any anterior a la data de finalització del termini per a la presentació de projectes.
• El projecte ha de tenir la seu de l’activitat a Sant Cugat i s’ha d’expressar el compromís de mantenir-la de forma indefinida a la ciutat.
• Les futures contractacions de personal de les empreses cooperatives han de provenir del Servei Municipal d’Ocupació (SOM) de l’Ajuntament almenys en un 75% dels casos i dels col•lectius que s’estableixin des del propi SOM com a especialment vulnerables. Per escollir els treballadors també es tindrà en compte la naturalesa del projecte empresarial.

Les bases del concurs es podran consultar aquesta mateixa setmana al web www.santcugat.cat. A més a més, l’Ajuntament organitzarà el mateix dia 31 de maig una sessió informativa pública per explicar aquest projecte als ciutadans que hi estiguin interessats.

L’alcaldessa ha destacat que aquest projecte “té com a objectiu crear ocupació, especialment per als col·lectius que tenen més dificultats. Des de l’Ajuntament no només ens preocupem per dotar pressupostàriament les polítiques socials, sinó que també intentem generar oportunitats a les famílies que més ho necessiten. Per això impulsem projectes com aquest per tal que puguin trobar feina”.

Així mateix, Mercè Conesa ha explicat que aquest projecte “forma part de l’estratègia de la ciutat per sortir de la crisi, que es basa en prioritzar 3 grans eixos: les polítiques socials, econòmiques i medioambientals”.

D’altra banda, cal destacar que la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya participarà en aquest projecte per tal d’assessorar-lo i fer-ne acompanyament. En el marc d’aquesta relació l’Ajuntament s’ha adherit al programa Municipi Cooperatiu impulsat per aquesta Federació, que agrupa, representa i lidera les empreses cooperatives de treball a Catalunya. Els objectiu d’aquest programa són:

• Promoure i difondre la idiosincràsia de l’empresa cooperativa
• Generar ocupació estable i activitat econòmica de base cooperativa
• Impulsar la creació de noves cooperatives de treball
• Activar el creixement i la consolidació de les cooperatives de treball existents
• Generar oportunitats per aprendre, connectar-se i compartir

El director de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Guillem Perdrix, ha felicitat l’Ajuntament “per creure i confiar en el cooperativisme com a generador d’activitat econòmica de base social”. A més, Perdrix ha recordat que “avui en dia el model de les cooperatives està creixent i generant nous llocs de treball”.  Sant Cugat és el segon municipi de Catalunya que s’ha adherit a aquest programa.


Font: Ajuntament de Sant Cugat
Fotografia: Localpress
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top