Sant Cugat incrementarà la il·luminació nadalenca a tot el municipi

La COVID-19 no impedirà que Sant Cugat doni el tret de sortida al Nadal i ho farà amb la tradicional encesa de llums. Això sí, no serà una encesa amb convocatòria ciutadana en compliment de les mesures de seguretat COVID decretades. El Nadal arrencarà divendres, 27 de novembre, quan a les 18:30 hores els santcugatencs escoltin una tronada simultània a 30 punts de la ciutat a càrrec de Diables Sant Cugat. 44 quilos de pólvora faran tremolar el municipi per just després il·luminar la ciutat en la benvinguda al Nadal.

La tronada comptarà amb les conegudes com traques o carcasses típiques de festes majors o del Ball d’Estirats de Carnaval. La tronada no es farà a prop de zones boscoses i seguirà totes les mesures de seguretat habituals. Per evitar aglomeracions, l’Ajuntament no farà públiques les ubicacions de l’activitat. La tronada comptarà amb una seixantena de membres de Diables, que encendran les metxes.

Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura: “Sabíem que la COVID seria el convidat inesperat d’aquestes festes, però tenim clar que el Nadal es viurà amb intensitat a Sant Cugat. No tindrem les 2.000 persones de l’any passat a Octavià amb l’encesa, però tindrem una entitat de cultura popular representant l’inici de Nadal. Una bona manera de dir que la cultura no s’atura i que passarem, dins el possible, un Bon Nadal!”.


Més bombetes que a l’any passat

L’encesa de llums comptarà enguany amb aquesta distribució:  
•    200.000 bombetes LED (5.500 kWh) que representen 250 motius nadalencs pels carrers.  És la mateixa il·luminació de 2019.
•    16.000 bombetes LED (440 kWh) extra per decorar 80 arbres a diferents punts del municipi.
•    32.218 bombetes LED(885 kWh) extra en decoració amb figures 3D de gran volum a diferents indrets de la ciutat.

En total, 248.218 bombetes LED, un 24,1% més que l’any anterior i amb un cost total de 85.098 euros. L’horari d’encesa serà de 17.30 a les 23h cada dia, tret dels festius en què les bombetes s’apagaran a les 2 de la matinada.

Els llums de Nadal arribaran a tot el municipi en virtut de la recent moció institucional aprovada al ple. El compromís implica que, per primera vegada, els llums arribin de forma més àmplia a tot el territori. Una ampliació que implica tots els eixos comercials i el conjunt dels districtes.  

José Gallardo, regidor de Serveis Urbans: “Som molt conscients que la llum d’aquest Nadal és més necessària que mai. No només per a la reactivació del comerç, sinó també per dotar Sant Cugat d’esperit nadalenc després d’uns mesos tan durs. Ampliar la presència de les bombetes LED és portar el Nadal a tots els carrers. Això sí: de forma sostenible amb LED de baix consum”.


Una oportunitat per rellançar el comerç local

Un dels col·lectius que més esperen l’encesa de llums és el comerç local. Conscient d’això, la regidoria de Comerç aposta clarament per aquesta ampliació de la il·luminació dels carrers comercials i arribar també a Mira-sol i Volpelleres. Els mercats municipals també s’il·luminaran.

Un bon aparador per al comerç local seran aquestes dues propostes del Nadal santcugatenc:

•    Fira de Nadal i Artesans de Sant Cugat:
De 27 de novembre a 24 de desembre, pl. d’Octavià, 10 a 20h.
Dijous matí tancat per coincidència amb mercadet.

•    Fira de Reis. Del 2 al 5 de gener, Rambla del Celler, de 10h a 21h.

Les mesures COVID afecten l’aforament de les dues fires: la de Nadal tindrà 10 parades i la de Reis, 50. Les fires comptaran amb actuacions musicals de La Pua. Les mesures COVID també comporten l’eliminació del trenet de Nadal.

Elena Vila, tinenta d’alcaldia de Comerç: “Ampliar els llums de Nadal era quelcom just i necessari. Per al conjunt de ciutadans i ciutadanes, però sobretot, per al comerç local. El comerç de proximitat necessita aquest Nadal més que mai, per això emplaço la ciutadania a pensar en els nostres botiguers quan pensin en els regals de Nadal. Aquest seria el millor regal de tots”.

En aquest sentit, Vila ha aprofitat per recordar que fins al 30 de novembre la ciutadania té temps per gastar el val de descompte per valor de 20 euros descarregable a l’app “Gràcies! Compra a Sant Cugat!”, a la qual s’han adherit 105 comerços santcugatencs.

Per ajudar la ciutadania que tingui dubtes de com descarregar-se el val, l’Ajuntament farà diverses accions informatives:

•    Dilluns, 23 de novembre
Carpa informativa a la plaça dels Quatre Cantons

•    24, 25 i 26 de novembre, de 9 a 13h
Atenció al taulell de l’Ajuntament

També es pot trucar al 010, enviar correu a comerc@santcugat.cat o consultar el web de l’Ajuntament https://www.santcugat.cat/web/gracies-vals

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top