Sant Cugat posarà en marxa una plataforma digital per lluitar contra el malbaratament d’aliments

De forma pilot, l’Ajuntament posarà en marxa una plataforma digital, desenvolupada per l’empresa Oxel, que permetrà evitar el malbaratament d’aliments i ajudar les persones que, per dificultats econòmiques, no tenen prous recursos per poder adquirir els aliments als comerços de la ciutat.
 
La plataforma digital, que actualment té una versió en anglès i en francès, s’anomena Mavieici.com i properament es traduirà al català. Un cop aquest pas estigui fet, l’Ajuntament proposarà a les empreses de Sant Cugat que participin en el projecte. D’aquesta manera, els establiments que vulguin lluitar contra el malbaratament d’aliments es podran crear un perfil a la plataforma des d’on informaran els usuaris de la disponibilitat dels aliments.
 
Mavieici.com permetrà que els establiments comercials puguin trobar un públic objectiu a qui oferir els productes que, per raons diverses, no troben comprador i s’acaben malbaratant. En aquest sentit, la plataforma serà una eina útil per a tots els professionals que treballen en el terreny de la producció i distribució d’aliments: cadenes de supermercat, carnisseries i forns de pa, entre altres.
 
Actualment, l’Ajuntament està considerant la possibilitat d’incorporar partners locals que es vulguin involucrar en el desenvolupament i posada en marxa del projecte.
 
La plataforma Mavieici.com ha estat el projecte guanyador del LLGA│Cities Pilot the Future 2014 en la categoria de Sant Cugat. Els premis es van lliurar ahir a la tarda a Londres en una trobada que va comptar amb la participació de l’alcaldessa, Mercè Conesa, i dels representants municipals de la capital anglesa,  Glasgow, Lagos, Malmö, Moscou i San Luis Potosí.

Com a ciutat membre de la xarxa de Cities Pilot the Future, Sant Cugat va lliurar el premi al millor projecte presentat per resoldre el repte plantejat aquest any pel consistori: trobar una resposta per lluitar contra el malbaratament d’aliments i trobar una solució a la manca d’aliments que poden patir les persones en risc d’exclusió social.

Les propostes finalistes en la categoria de Sant Cugat han estat Waste not / want not, The social label, Linking food i Good runners sabe food.

L’any passat, l’empresa guanyadora del repte plantejat per Sant Cugat va ser Pdimonte, que, a través d’“Estonoesunsolar” plantejava trobar nous usos als terrenys i solars de Sant Cugat, ja fossin públics o privats, de forma temporal a fi que se n’aprofités l’espai.

LLGA│Cities Pilot the Future ofereix a les empreses guanyadores la possibilitat d’implementar les solucions que han dissenyat a les ciutats que coorganitzen del certamen.


Font: Ajuntament de Sant Cugat
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top