Sant Cugat promou la creació d’un Laboratori Social al centre d’emprenedoria Vita destinat a cooperatives i empreses amb projectes de caràcter social

El centre d’emprenedoria públic-privat Vita ha promogut la creació d’un Laboratori Social a les seves instal•lacions de Can Ametller amb l’objectiu que s’hi ubiquin cooperatives i empreses que impulsen projectes de caràcter social. D’aquesta manera, els promotors d’aquest espai-incubadora d’idees volen convertir Vita en un dels centres de referència de Catalunya per als emprenedors que vulguin impulsar projectes vinculats a aquest tipus d’economia.

El nou Laboratori Social disposa de 28 places. Actualment algunes d’aquestes places les estan ocupant els promotors dels quatre projectes guanyadors del concurs d’Emprenedoria i Economia Social, un certamen organitzat per l’Ajuntament de Sant Cugat i que ja ha celebrat dues edicions.

Per tal de facilitar l’accés a aquest nou espai d’emprenedoria i contribuir a la promoció de projectes cooperatius i socials, els promotors del centre han acordat bonificar la tarifa de participació en el centre, que queda fixada en 60 euros mensuals per persona i mes. Les sol·licituds per formar part del Laboratori Social del Vita poden fer-se a través de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE). Així mateix, els guanyadors del concurs d’Emprenedoria i Economia Social de l’Ajuntament continuaran beneficiant-se de l’estada gratuïta durant la vigència del període de formació i acompanyament del propi concurs.

El centre Vita (acrònim de Vision, Impact, Talent & Action) és una iniciativa públic-privada impulsada per l’Ajuntament de Sant Cugat, la Fundació Sant Cugat Actiu i l’empresa Inbens Barcelona. Aquest espai d’innovació i emprenedoria està co-promogut per les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà, i l’empresa tecnològica GFT. Actualment tenen la seva seu al Vita 26 entitats entre empreses, start-ups, associacions, cooperatives i fundacions, i 14 projectes d’emprenedoria.

Vita vol erigir-se com una potent incubadora d’idees que faciliti l’aparició i el creixement de nous projectes emprenedors a través de la creació d’un ecosistema d’innovació. Per aconseguir-ho, Vita treballa per ser un pioner punt de trobada entre la universitat (generadora de coneixement), l’empresa (productora d’innovació), l’administració pública (facilitadora de xarxa i recursos) i la ciutadania (origen i destí de la cadena del progrés).

Actualment, Sant Cugat compta amb tres centres d’emprenedoria públic-privat: SC Trade Center, Esadecreapolis i Vita. L’objectiu del suport municipal a aquests centres és seguir potenciant l’ecosistema d’innovació i empresa per convertir Sant Cugat en un dels hubs d’emprenedoria més importants del país.
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top