Sant Cugat redueix el consum d’aigua d’un 29% des de la implantació de l’Ordenança d’estalvi d’aigua el 2002

L’Ajuntament de Sant Cugat va ser pioner, el 2002, en l’aprovació i implantació de l’Ordenança municipal d’estalvi d’aigua. Entre altres mesures, l’ordenança va establir l’obligatorietat que els edificis de nova construcció incorporessin un sistema de reutilització d’aigües grises. Gràcies a aquest requisit i a altres apostes que ha fet l’Ajuntament, com els sistemes de reg intel•ligent en els parcs i jardins i la sensibilització de la ciutadania, Sant Cugat ha aconseguit reduir d’un 29% el consum d’aigua en l’ús domèstic.

En aquest sentit, l’alcaldessa, Mercè Conesa, ha manifestat que “Sant Cugat ha fet esforços importants per promoure l’estalvi d’aigua. Vam ser pioners en la implantació de l’Ordenança municipal d’estalvi d’aigua. Ho hem estat en el desplegament de sistemes de rec intel·ligent als parcs i jardins i, també, en l’aprofitament d’aigües freàtiques”.

De la mateixa manera, Mercè Conesa ha assenyalat que “volem seguir avançant en aquesta línia i és per això que apostem per la incorporació de les noves eines tecnològiques en la reutilització d’aigües grises. L’objectiu final és millorar en l’eficiència, l’estalvi d’aigua i la reducció de costos”.

Des de la implantació de l’ordenança el 2002, a Sant Cugat s’han construït 4.561 nous habitatges amb sistema de reutilització d’aigües grises i s’han incorporat 213 instal•lacions en 223 edificis. En total, 20.000 persones es beneficien d’aquest sistema en habitatges de nova construcció, una xifra que representa un 22% de la població del municipi.

Com a nous reptes, l’Ajuntament es fixa aconseguir reduir d’un 35% el consum d’aigua de xarxa dels habitatges i estalviar 20 m³ d’aigua per habitatge i any d’aigua de boca.

 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top