Sant Cugat referma l’aposta per la mobilitat sostenible amb la construcció d’un nou carril bici que unirà Volpelleres, Parc Central i el centre de la ciutat

Sant Cugat continua eixamplant la seva xarxa de carrils per a bicicletes amb la voluntat de potenciar una mobilitat més sostenible. El proper dimarts 9 de gener començaran les obres per construir un nou carril bici d’1 km de llargada que passarà per l’avinguda Graells, l’avinguda Rius i Taulet (entre av. Graells i c. Pere Serra) i el carrer Pere Serra (entre l’av. Rius i Taulet i el c. Josep Vidal).

Amb aquest nou carril bici es millorarà la connexió entre els barris de Volpelleres, Sant Domènech, Parc Central i el centre de la ciutat. Les obres, a càrrec de l’empresa CiC3, tindran una durada prevista d’un mes i un pressupost de poc més de 90.000 euros. Està previst que no tinguin una afectació al trànsit excepte del 15 al 21 de gener, quan quedarà tallada la cruïlla de l’avinguda Graells tocant a l’avinguda Rius i Taulet. A partir del 22 de gener l’avinguda de Graells passarà a tenir un sol sentit de circulació per als cotxes (direcció cap al barri de Volpelleres).

L’objectiu d’aquesta actuació és seguir enxarxant la ciutat i promoure l’ús de la bicicleta per desplaçar-se a l’escola, a la feina o als equipaments de la ciutat. De fet entre d’altres actuacions està previst allargar el carril bici de l’avinguda Rius i Taulet fins a la cruïlla amb l’avinguda Lluís Companys i, per l’altra banda, fins al terme municipal de Rubí (passant per la carretera de Rubí).
Actualment la xarxa de carrils bici de Sant Cugat té 34 km i està previst fer-la créixer fins arribar als 64 km l’any 2020. 


Carrils bici i pressupostos participatius

Aquest nou carril bici (av. Rius i Taulet / av. Graells) forma part dels primers pressupostos participatius de l’Ajuntament (2016-17) per decidir la destinació de 2 milions d’euros. S’hi van presentar un total de 955 propostes i prop de 6.000 santcugatencs van participar en la votació per seleccionar els 12 projectes a dur a terme. Quasi tots aquests projectes ja estan acabats i en funcionament, i uns quants en la seva fase final.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top