Sant Feliu de Llobregat, primera ciutat en implantar el projecte "Tam Tam Kids", eina que fa més segura la mobilitat dels menors

Sant Feliu de Llobregat és la primera ciutat on es posa en marxa el projecte "Tam Tam Kids", un servei electrònic concebut per fer més segura la mobilitat dels menors.

Els infants i joves que practiquen handbol i bàsquet en el Club Handbol Sant Llorenç i en el Club de Bàsquet Santfeliuenc seran els primers que participaran en el projecte amb l'objectiu d'afavorir l'autonomia dels esportistes més joves en els seus desplaçaments fins als pavellons on entrenen. El passat dimecres, 10 de febrer, es va presentar la iniciativa al Pavelló d'Esports Andrey Xepkin, i el proper 17 de febrer, es presentarà al Palau d'Esports Juan Carlos Navarro. Precisament, aquests dos equipaments són les primeres ubicacions on es posa en marxa el servei. El projecte "Tam Tam Kids" ha estat desenvolupat per l'empresa Peixe Software, una pime de base tecnològica ubicada a Sant Feliu.


Tam Tam Kids Sant Feliu, innovació tecnològica per a una ciutat social smart

La frase “Estigues tranquil, nosaltres t’avisem” és la carta de presentació per a pares i mares del projecte Tam Tam Kids a Sant Feliu, una iniciativa que és un recurs intel·ligent de mobilitat, no una eina de control parental, ja que contribueix a l’empoderament de determinats col·lectius més vulnerables (menors, gent gran, persones amb discapacitat intel·lectual...)  fent possible que realitzin desplaçaments de forma autònoma per la ciutat.

El funcionament de "Tam Tam Kids" és molt senzill. Només cal que els infants passin una targeta personalitzada per l'aparell lector instal·lat en els pavellons esportius. Immediatament, els familiars responsables reben una notificació per correu electrònic o un missatge a l'app del producte, que els informa que el seu fill o filla ha passat pel punt de validació en l'hora especificada. El procés es repetiria a la sortida de l'entrenament, de manera que els adults poden saber l'hora exacta en què el seu fill o filla surt de la instal•lació esportiva. Segons Jordi Pujol, director de "Tam Tam Kids" a Peixe Software, "el projecte no és una aplicació de control ni una eina intrusiva, sinó que pretén generar un diàleg a les famílies i que siguin els fills i filles qui, de manera voluntària, facin els marcatges per transmetre tranquil·litat als pares i mares". I és que per sobre de tot, la finalitat del servei és donar seguretat i confiança a les persones usuàries.

En els propers dies, el Club Handbol Sant Llorenç i el Club Bàsquet Santfeliuenc lliuraran a les famílies que ho vulguin les targetes personalitzades perquè els seus fills i filles puguin utilitzar el servei.

"Tam Tam Kids" arranca en aquesta primera fase implantant-se en l'àmbit esportiu, però l'objectiu és que la iniciativa prosperi i pugui ampliar-se en un futur a més espais de la ciutat. De fet, des de Peixe Software, ja estan treballant perquè el servei també permeti seguir els infants i joves en el seu recorregut des de casa fins als pavellons esportius. En aquest sentit, s'està estudiant incorporar-lo a les parades d'autobús properes als dos equipaments.

"Tam Tam Kids" neix també amb la voluntat de contribuir a la mobilitat d'altres col·lectius vulnerables, com gent gran o persones amb discapacitat intel·lectual, perquè facin amb seguretat i autonomia els seus desplaçaments habituals. El projecte de Peixe Software es va testar fa mesos en el marc de la iniciativa "Urban Lab Sant Feliu" que fomenta la prova pilot de projectes innovadors a la ciutat.  De fet, el passat 18 de novembre l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat va ser una de les ciutats que van explicar nous avenços en el model de ciutat intel·ligent a l’Smart City Congress 2015, entre ells, aquest projecte.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top