Sant Feliu de Llobregat ja té la seva pròpia moneda local, la Rosa

La Rosa és un “circuit de Moneda Local” que té per objectiu incrementar el consum local a la ciutat, generant circulació de diners en el comerç de proximitat. Alhora fomenta la digitalització, contribueix a la sostenibilitat, la responsabilitat social i la implicació i interrelació de la ciutadania, de l’activitat econòmica i del teixit social.

Sant Feliu de Llobregat va apostar, a través del Pacte de Ciutat, aprovat per unanimitat mitjançant Acord de Ple de 30 de juliol de 2020, per dotar la ciutat d'una moneda local que incrementi l'impacte de la despesa pública en el comerç local, com a mesura de reactivació econòmica de la nostra ciutat després de la crisi de la Covid-19.

Per utilitzar La Rosa, cal descarregar al mòbil l' aplicació La Rosa que permetrà obtenir Roses i realitzar pagaments de forma similar a com ho fem amb la targeta de crèdit/dèbit.

L’elecció del  nom de la “Moneda Local” de Sant Feliu, la Rosa, va sorgir del procés participatiu que es va desenvolupar el mes d’abril de 2022.  El logotip definitiu es va idear tenint en compte totes les idees sobre els atributs i característiques recollides en diferents sessions participatives amb el teixit econòmic i social de la ciutat.


La campanya de llançament

Totes les persones que canviïn euros a roses fins al proper 30 de juny, o fins a esgotar existències, rebran un 30% addicional de roses fins a un màxim de bescanvi de 100 euros, amb una bonificació màxima de 30 roses per persona (equivalent a 30 euros ). 

El consistori ha invertit 20.000 euros en aquesta campanya de llançament per a la revitalització econòmica del municipi. Un distintiu a l'aparador identificarà els comerços participants. A més, en alguns casos s'oferiran promocions especials lligades a la compra amb roses. 

L'app que permet fer el canvi d'euros a roses i efectuar pagaments de forma segura i similar a com es fa amb la targeta de crèdit del mòbil ja està disponible per a iOS i Android. 

A la pàgina web de la moneda local de Sant Feliu es pot consultar un apartat de preguntes freqüents, on es resolen dubtes sobre el funcionament, el tràmit necessari per adherir-se com a comerç, descarregar l'app i donar-se d'alta o de baixa com a usuari particular . També disposa d'un directori d'establiments adherits. Des del llançament, 592 persones han descarregat l'app de La Rosa, s'han registrat aproximadament 750 transaccions i s'han canviat més de 26.000 euros a roses. 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top