Sant Feliu millora els serveis de neteja viària i jardineria

La flota de vehicles de Sant Feliu de Llobregat s'ha renovat totalment perquè la maquinària de les anteriors concessionàries de residus i neteja viària, ja amortitzada, havia finalitzat la seva vida útil. En concret, s'estrenen 11 vehicles de neteja viària i 13 de jardineria, a més de 5 bufadors elèctrics. Es tracta de maquinària més sostenible i silenciosa, que inclou diversos  vehicles  elèctrics que contribueixen a la reducció de l'emissió de gasos i partícules contaminants.

Durant el mes de gener s’han anat canviant també els contenidors bicompartimentats que hi havia fins ara en superfície per a la separació de la fracció orgànica i el rebuig per contenidors independents per a les dues fraccions. De fet, s'aprofiten els 240 contenidors que hi havia fins ara als quals se'ls modifiquen les tapes, per convertir-los en contenidors per a la fracció rebuig. A més, s'incorporaran 118 nous contenidors per a la fracció orgànica. Amb aquesta mesura es vol millorar els índexs de recollida selectiva de la fracció orgànica que actualment genera confusió entre la població.

Una altra de les novetats que s'ha posat en marxa recentment és un nou servei nocturn de recollida porta a porta de la fracció orgànica de grans productors (centres educatius, residències, mercats, peixateries, fruiteries i bars/restaurants que es vulguin adherir). Aquest servei, que s'anirà implantant de forma gradual, és gratuït.

Pel que fa als serveis de jardineria, en els darrers mesos s'han ampliat els espais de neteja amb la incorporació de la plaça del Vuit de Març i noves zones de Can Bertran i de l'entorn d'Anselm Clavé. També ha augmentat el treball de manteniment de zones d'arbrat i zones extensives. Ara es desbrossen aquests espais tres cops l'any mentre que fins ara es feia una sola vegada. Alhora, la relació de zones sota control ha augmentat força en incorporar-se el parc de les Grases, el torrent del Cerdanet i noves àrees de Mas Lluí, El Pla o de la rambla Marquesa de Castellbell, entre altres.

El nou servei de jardineria ha permès remodelar i adequar com a espais verds diverses rotondes del carrer del Pla. Alhora, el servei té l'objectiu de dotar de zones amb flors la ciutat al llarg de l'any i garantir el manteniment anual d'uns 40.000 m2 de la xarxa viària bàsica de camins forestals per a la prevenció d'incendis.

Una altra de les millores que s'està duent a terme és la instal•lació d'un sistema de control de consums d'aigua en el reg dels espais verds de la ciutat. Aquest sistema permet automatitzar la gestió del reg, afavorint l'estalvi d'aigua i de diners.


Altres millores


Des de l'entrada en vigor l'1 de març de 2014 de la nova contracta dels serveis de neteja viària, recollida selectiva i jardineria, adjudicada a l'empresa FCC, S.A., s'han incorporat altres millores. Així, de març a juny de 2014 es van substituir 160 contenidors de superfície de fracció selectiva de càrrega lateral que estaven en mal estat i es va fer una redistribució de les bateries de contenidors per tal de garantir el correcte dimensionament de la demanda de cada zona i l'optimització del servei.

Amb la nova contracta es prioritzen els tractaments ecològics de caràcter biològic per tractar plagues, de manera que es redueix la utilització de substàncies químiques.

D'altra banda, la nova contracta, ha suposat la unió dels dos serveis que fins ara hi havia al municipi, el de recollida i transport de residus municipals i el de neteja viària i conservació urbana. Així, els diferents serveis s'integren en una única contracta amb l'objectiu d'augmentar els índexs de recollida selectiva i millorar la neteja viària a la ciutat. La unificació de serveis permetrà també aprofitar al màxim els recursos actuals, millorar la gestió i afavorir la flexibilitat en la programació de les feines de neteja, adaptant-se a les necessitats del municipi.

Aquest any també es disposarà de 150 contenidors nous que s'utilitzaran únicament en festes i altres esdeveniments populars al carrer. Són contenidors especials que tenen espais per al reciclatge selectiu de residus.
En relació al personal, l'empresa adjudicatària dels nous serveis ha subrogat a tots els treballadors i treballadores de l'anterior contracta amb les seves relacions laborals vigents (14 treballadors dels serveis de recollida selectiva; 28 de neteja viària; 30 de jardineria, 10 dels quals són de la Fundació Nou Xamfrà).

A mitjans de febrer s'iniciarà una campanya de civisme amb l'objectiu de millorar els índexs de recollida selectiva a la ciutat, la neteja viària, així com per fomentar la recollida dels excrements dels gossos a la via pública. 


Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top