Sant Feliu rep una subvenció de l'AMB de més de 600.000 euros per combatre la pobresa urbana als barris

L'Ajuntament de Sant Feliu rebrà una subvenció de 602.058 euros per al període 2022-2024 en el marc del Programa integral de barris per a la millora de les rendes de l'AMB. Aquest finançament permet desenvolupar projectes comunitaris per eliminar desequilibris i possibilitar un nivell de vida digne i una convivència harmoniosa als barris més vulnerables de la ciutat.

Entre els projectes comunitaris subvencionats hi ha el projecte de detecció de vulnerabilitat A-porta, el suport a entitats i projectes educatius dins del programa integral dels barris de La Salut i de Can Calders.
El projecte A-Porta, iniciat a Sant Feliu a finals de 2021, té com a objectius detectar la vulnerabilitat als barris de Can Calders i La Salut per incidir en la millora de les condicions de vida, la convivència i la dignificació de les persones que hi viuen a través del coneixement personalitzat porta a porta. Aquest projecte comunitari, dotat amb un total de 252.000 euros entre els anys 2022 i 2024.

El programa de suport a entitats, subvencionat amb un total de 174.209 euros,  pretén enfortir el teixit associatiu i comunitari a partir de l'anàlisi de la situació de les entitats dels barris, acompanyar les entitats en els processos més complexos, facilitar formació específica i dotar de recursos les entitats, així com empoderar i capacitar les entitats dels barris.

Els projectes educatius a les escoles Josep Monmany i Arquitecte Gaudí, dins del programa integral dels barris de Can Calders i La Salut, suposen una oportunitat per aquests barris i per a la ciutat. La primera línia, amb un pressupost total de 43.633 euros, consisteix a elaborar un mapa educatiu per mitjà d'analitzar la situació de l'escolaritat, treballar amb l'administració educativa una planificació escolar per evitar la baixa taxa de preinscripció i la segregació escolar, així com crear i potenciar projectes educatius a temps complet, com l'educació fora d'horari lectiu i complementària.

Pel que fa a la segona línia, les activitats educatives de cohesió i èxit escolar estan dotades amb 295. 561 euros i tenen com a objectiu fomentar experiències locals per assegurar l'equitat educativa, evitant mecanismes d'exclusió; afavorir la igualtat en l'accés a l'educació; garantir una escolaritat integradora dins la ciutat; millorar el nivell d'instrucció i de competències de la població dels barris; i convertir les dues escoles en centres de referència.

L'objectiu del Programa integral de barris per a la millora de les rendes de l'AMB és incrementar l'equitat territorial, combatre situacions de pobresa extrema i atendre els col·lectius més vulnerables en diversos barris de la metròpolis de Barcelona. El programa permet identificar barris on es dona una vulnerabilitat social aguda i busca revertir algunes condicions que la provoquen.



 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top