Sant Fruitós presenta els detalls del futur tanatori-crematori

El dia 15 de març l’Ajuntament de Sant Fruitós va convocar una xerrada informativa explicant els aspectes principals del futur tanatori-crematori, una instal·lació especialitzada que pal•liarà l’actual dèficit de equipaments funeraris integrals al municipi i a la Catalunya Central i al Pre-Pirineu.

L’edifici Nexe va acollir la xerrada informativa sobre el projecte de construcció d’un tanatori-crematori en un solar de superfície 5400 m2 al costat de l’actual cementiri. Una notable afluència de persones va seguir les exposicions de l’Alcalde, Joan Carles Batanés, el Regidor de Serveis públics, Tomàs Casero i l’Enginyer Municipal, Aleix Cervantes.

El tanatori-crematori serà una instal·lació de tecnologia avançada que no generarà impacte ambiental ni molèsties de cap tipus a la població. A més, el seu emplaçament compleix folgadament la distància mínima de separació exigida respecte de les zones habitades.

La manca de crematoris a la Catalunya Central i fins i tot al Pre-Pirineu farà que el futur equipament tingui un gran potencial d´ús més enllà de la comarca del Bages, pal•liant una deficiència històrica en els serveis funeraris integrals del territori.

La motivació per aquest projecte ve de l’any 2013, durant la legislatura anterior. Diversos motius, com el camí sense asfaltar que condueix al cementiri i l’accés precari des de la carretera de Berga, ara resolt amb el nou asfaltat i la nova rotonda, van aconsellar llavors ajornar el projecte. Ara ha arribat el moment, i l’Ajuntament preveu aprovar a final de mes el plec de condicions per atorgar la concessió durant 45 anys de la gestió funerària integral, incloent l’actual cementeri, el tanatori i el crematori que ara es liciten, i l’espai intermedi.

Es preveu que la instal·lació comenci a funcionar a la tardor de 2018.

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top