Sant Joan de les Abadesses invertirà més de dos milions d'euros aquest any

‎L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha aprovat 2.163.617 euros d’inversions per aquest 2021,  tres quartes parts de les quals són finançades per subvencions de fons europeus, per la Diputació de Girona, la Generalitat i l’Estat.


La inversió consta d'una trentena d'actuacions

La inversió més gran es farà en el projecte de revitalització de la casa ermita de Sant Antoni, amb 689.178 euros que es reparteixen en diferents accions, com les obres per construir una escullera i solucionar l’esllavissada provocada per l’accident geològic inestable a la carretera, però també per fer arribar la fibra òptica a la torre de telecomunicacions, acabar les obres del futur hotel-restaurant, així com la instal·lació d’una caldera de biomassa. D’aquesta inversió, 107.000 euros procedeixen de la Diputació de Girona, 462.836 euros de la Generalitat de Catalunya i la resta, en aquests moments, aniran a càrrec de l’Ajuntament.

La segona inversió principal es farà a la colònia Llaudet en el projecte que s’emmarca en el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Girona Patrimoni Actiu per recuperar l’edifici que hi ha darrere de la fàbrica vella, que acollirà un viver d’empreses i també un museu que posarà en relleu el patrimoni històric del sector industrial que s’havia desenvolupat allà. En aquest cas, la inversió és de 535.408 euros i la totalitat de la inversió seria externa, entre fons europeus, la Diputació de Girona, la Generalitat i Incasòl.

Entre altres actuacions, també es preveu habilitar la palanca de la Batllia després que aquesta proposta quedés primera en els primers pressupostos participatius, la compra i urbanització d’un magatzem per a la brigada municipal, millores de l’enllumenat intern dels edificis municipals i de l’exterior, la creació d’una xarxa d’aparcament dissuasiu per reduir el trànsit al centre del poble, millores a la piscina, la rehabilitació i adequació de l’edifici Duran i Reynals per acollir temporalment la Biblioteca Josep Picola, o millores a les escoles i a la via pública.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top