Sant Pere de Ribes invertirà més de 200.000 euros per millorar l’enllumenat públic i reduir el consum energètic

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes està adequant les instal•lacions de l'enllumenat públic per reduir-ne el consum i millorar-ne l'eficiència energètica. Sota aquestes dues premisses hi ha contemplades algunes actuacions que suposaran una inversió de més de 200.000 euros i que s'executaran per fases. Una de les zones de més rellevància on ja han acabat els treballs és al parc Pompeu Fabra de les Roquetes i voltants. Allà, a l'interior del passatge dels carrers Gaudí i Ortega i Gasset, als passos de vianants i al porxo del centre cívic i la biblioteca, hi ha tingut lloc la substitució i regulació de diverses llumeneres per altres més eficients que il•luminen més i gasten menys. El regidor de Serveis i Via Pública, José Luis Llàcer, ha dit que "les actuacions que s'han fet al parc Pompeu Fabra han permès reduir fins un 62% la potència total instal·lada el que ha suposat un estalvi anual de prop de 6.000 euros". La nova tipologia de llum escollida ha estat el led, amb potències de 35 W, i els halogenurs metàl•lics ceràmics de 70 W de potència.

Seguint amb les millores en l'enllumenat públic, properament es farà una actuació de gran envergadura que afectarà les artèries principals del municipi amb el canvi de llumeneres, al voltant de 400, per altres que són més eficients. Segons el regidor de Serveis i Via Pública, José Luis Llàcer,"la tipologia de llum escollida és els halogenurs metàl·lics ceràmics, perquè tenen una alta eficiència energètica i color blanc, la qual dóna una alta qualitat de llum permetent una reproducció cromàtica excel•lent". A més, a diferència de les anteriors, "són unes làmpades no contaminants i més eficients", ha afegit Llàcer.

A Ribes,  s'intervindrà a la zona delimitada pels carrers Ausiàs March, Onze de setembre, passeig de Circumval·lació i voltants, i les substitucions que es facin permetran reduir la potència instal·lada dels equips. Al sector de la Cervereta de les Roquetes (carrers Jacinto Benavente, Pau Claris, Andalusia, Federico Garcia Lorca, Agricultura i voltants) es canviaran, principalment, les actuals làmpades de125 W vapor de mercuri per unes d'halogenurs metàl·lics ceràmics que només consumeixen 70 W i donen una bona qualitat de llum. Per a l'alcalde, Lluís Giralt, "aquestes són unes obres necessàries que, a més de millorar l'espai urbà,  afavoreixen l'estalvi energètic. Entenem que com a govern aquesta és una feina que cal fer, potser no molt vistosa, però que suposa un esforç econòmic d'inversió per a l'ajuntament".


ADEQUACIÓ DELS QUADRES ELÈCTRICS DE LES PLACES MARCER I LLOBREGAT

Així mateix, en aquest paquet de mesures l'Ajuntament també hi ha inclòs la resolució a una demanda que venien fent des de fa temps diverses entitats i associacions del municipi. Es tracta de l'adequació i millores que s'introduiran als quadres elèctrics de les places Marcer de Ribes i Llobregat de les Roquetes, que oferiran un subministrament elèctric més adient i amb major seguretat a les necessitats de qui n'hagi de fer ús. Tant a Ribes com a les Roquetes les obres ja han començat.

Totes aquestes intervencions estan incloses al Pla de Reactivació Municipal.


 Font: Ajuntament de Sant Pere de Ribes
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top