Sant Quirze del Vallès aconsegueix bons resultats amb el tractament fitosanitari per combatre el pugó als til·lers

El tractament fitosanitari als til·lers de la zona de Vallsuau i Sant Quirze Jardí per combatre el pugó als til·lers ha funcionat amb èxit. L’ús sostenible d’aquest tipus de productes, evitant els químics, ha permès controlar la població i evitar la seva extensió. Recordem que aquest tipus de tractament s’aplica des de 2013 i consisteix a utilitzar antagonistes naturals, com insectes o àcar útils, per limitar de manera natural les poblacions dels paràsits. El procés allibera als arbres dos insectes, un paràsit i un altre depredador, que ataquen el pugó, però que són inofensius per a les persones, animals i plantes de l’entorn. Els insectes que s’utilitzen són la marieta de dos punts (Adalia bipunctata), que és un depredador del pugó, i l’Aphidius colemani, que el parasita.

Amb aquesta acció, i seguint els preceptes que estableix el Reial Decret que fixa el marc d’actuació per aconseguir un ús sostenible dels productes fitosanitaris, es redueixen els riscos i els efectes de la utilització de productes fitosanitaris en la salut de les persones i el medi ambient.


Font: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top