Sant Quirze treu a concurs un nou contracte d'enllumenat públic

El ple municipal de Sant Quirze ha aprovat treure a licitació pública un nou contracte d'enllumenat públic. Aquesta adjudicació, que tindrà una durada de dotze anys, del 2015 al 2027, té un preu de sortida de 6.079.733 euros (IVA inclòs), dels quals 3.947.933 euros corresponen a millores en l'enllumenat i 2.131.780 euros al manteniment.

A partir d'ara, el servei d'enllumenat públic tindrà una gestió unificada que contemplarà el consum, el manteniment i la inversió, per bé que cal especificar que el contracte que surt a licitació inclou només aquests dos darrers capítols. La filosofia és que la inversió en renovar els punts de llum per tecnologies de baix consum generarà un estalvi econòmic que, al seu torn, finançarà la pròpia inversió.

El contracte preveu la substitució de gairebé tres quartes parts dels punts de llum del municipi. La resta s'ha anat substituint en els darrers anys, amb diversos projectes que s'han finançat de diverses formes, especialment subvencions. El nou model gestió es basa, en canvi, en l'autofinançament de la inversió gràcies a l'estalvi, una mesura que, segons apunta el tinent d'alcalde de Serveis Urbans, Antoni Rebolleda, "és pròpia dels temps de crisi que ens toca viure i gestionar".

Les millores derivades el nou contracte seran també mediambientals. Segons Rebolleda, "tindrem un consum més racional i aconseguirem reduir la contaminació lumínica que genera l'actual enllumenat". El regidor recorda que els fanals a substituir arriben a dispersar cap al cel fins al 50% de la llum i que els que s'aniran instal•lant ho reduiran a menys de l'1%.

De la seva banda, l'alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, apunta que “l’estalvi econòmic no és l’únic factor important en aquest projecte. També hi compta que Sant Quirze és un municipi compromès amb el medi ambient i amb l’eficiència energètica".

El contracte també inclou altres millores que poden oferir les empreses aspirants, com, per exemple, imports per a reparacions de vandalisme i sistemes antirobatori de cable. També es preveuen millores en la il•luminació d'espais de referència al municipi, com el Parc de les Morisques, i en il·luminacions singulars, com l'enllumenat nadalenc.

Un dels aspectes que més millorarà és el temps de resposta davant les avaries i el manteniment en general. No serà una opció per a l'empresa adjudicatària sinó una obligació, ja que aquests serveis s'hauran de fer inclòs en el contracte.

En el moment de començar el desplegament i instal·lació del nou enllumenat, es faran reunions informatives barri per barri per tal d'explicar al veïnat tant les novetats com les afectacions que puguin causar les obres.


Font: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top