Sant Vicenç dels Horts aprova un conveni per adequar l'edifici del Centre Catòlic a la normativa actual

L’Ajuntament va aprovar per unanimitat en el Ple de setembre un conveni de col·laboració amb el Centre Catòlic per adequar l’edifici de l’entitat a la normativa actual. El consistori finançarà la totalitat de les obres que cal fer perquè l’immoble pugui acollir les moltes activitats culturals i educatives que s’hi fan habitualment. El conveni preveu una subvenció de 560.000 euros repartits en dos anys: 450.000 com a màxim al 2018 i la resta al 2019. En cas que l’entitat es dissolgués, l’edifici passaria a ser propietat de l’Ajuntament. 

Abans de l’estiu ja es va signar un conveni per adequar a normativa la Societat Cultural La Vicentina i en les properes setmanes es farà amb l’Ateneu, amb la qual cosa s’haurà assegurat el condicionament de les tres grans entitats del municipi. A aquests espais se sumarà el Centre Cívic i Cultural del parc del Mamut, que s’està construint actualment. Això permetrà cobrir les necessitats d’espai per a esdeveniments socials i culturals a Sant Vicenç. L’alcaldessa, Maite Aymerich, se’n va felicitar i va destacar el gran paper de les entitats, també d’aquelles que tenen una manca d’equipament: “Estem treballant en una solució definitiva [...] i s’augura un bon futur”. I va afegir: “És important per a tota la ciutadania disposar d’una millor oferta d’equipaments [...] que ens permeti projectar-nos com a poble en ple orgull i a ser un pol d’atracció d’activitats, que se’n fan molta i sobretot gràcies a les entitats que històricament han fet coses”. 

En aquest sentit, es va pronunciar el representant del PSC, Miguel Comino, que demanava atendre les mancances d’entitats com el Centre Cívic del Turó o la Cofradía Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad: “Hem d’anar resolent tots els problemes que tenen les entitats en els seus espais”. En la mateixa línia, Carlos Gómez (Cs), va recordar el cas del Centre Cívic del Turó: “Ellos han estado mucho tiempo preocupados en volcarse con el barrio, y al final se han dado cuenta de que su edificio […] se ha quedado anticuado y no se adapta a la legalidad vigente y a los temas de seguridad”. Finalment, Jordi Gil (ICV-EUiA), va destacar que “la connexió Cultura i Educació és bàsica; hem d’educar en valor, en esperit crític, i que sobretot la cultura estigui a l’abast de tothom, [...] perquè la cultura ajuda a crear esperit crític”. 
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top