Santa Coloma ampliarà l’Escola de Restauració amb un nou edifici a tocar de Canigó

L’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC) guanyarà 3.000 metres quadrats d’instal·lacions. I ho farà amb un nou equipament de tres plantes, connectat amb el centre actual i integrat amb les construccions noucentistes del recinte Torribera, on s’hi ubica. Aquestes són les principals característiques del projecte arquitectònic guanyador entre els que es van presentar per portat a terme l’ampliació de l’ERESC. La selecció de la proposta guanyadora, la UTE Bailo-Rull i Coll-Leclerc, ha anat a càrrec d’un jurat d’experts constituït per representants del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Santa Coloma.

L’any passat, es va començar a posar fil a l’agulla del projecte, amb la cessió, per part de la Diputació de Barcelona, de la parcel·la situada al davant del pavelló Canigó per a la construcció d’un nou edifici. El nou espai tindrà un restaurant formatiu, un taller de forneria i pastisseria per donar cabuda a noves especialitats formatives, una sala de showcooking amb més capacitat i un taller-planta d’elaboració per acollir als cicles formatius d’indústria alimentària. Es calcula que l’ampliació de l’equipament permetrà acollir 200 alumnes més.
Tota la formació d’hostaleria a Torribera

En un termini de 12 mesos, es presentarà el projecte bàsic i executiu del nou equipament. Les futures instal·lacions permetran concentrar tota l’activitat formativa de la família professional d’Hostaleria al recinte Torribera, on s’hi ubica el Campus de l’Alimentació. Això és important, perquè afavorirà encara més la creació de sinèrgies al voltant la formació en restauració. A més, s’estudiarà la possibilitat d’impartir cicles formatius de grau mitjà i superior de les especialitats d’Hostaleria i Turisme i de l’Alimentació a l’Escola de Restauració i integrar la formació professional ocupacional amb la reglada, per tal d’oferir als futurs i futures estudiants itineraris formatius que connectin amb els graus universitaris del Campus.

El nou edifici tindrà una coberta vegetal, igual que té el Centre de Formació Marie Curie, inaugurat fa gairebé un any. Una altra mesura en matèria de sostenibilitat és la utilització d’energia geotèrmica per al funcionament de l’escola, que es completarà amb la generació d’energia fotovoltaica.


Un 75% d’inserció

L’Escola de Restauració Santa Coloma va entrar en funcionament l’any 1991 en un edifici a l’avinguda Primavera, al barri de Singuerlín. L’any 2017, l’activitat formativa es traslladava a l’edifici Canigó al recinte de Torribera.
L’edifici noucentista, després d’un procés de rehabilitació s’inaugurava el 15 de juliol del 2017. Des d’aleshores, han passat per l’escola més de 2.000 alumnes. En l’actualitat, ofereix 14 cursos de formació ocupacional, així com dos cursos d’FPO Dual per a joves. La inserció laboral de les especialitats de restauració és alta, un 75% de mitjana.  
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top