Santa Coloma rep gairebé 3 milions i mig d'euros de fons europeus per fomentar la mobilitat activa i sostenible

El Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana (Mitma) ha concedit provisionalment a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 3.423.341,44 € dels fons europeus de recuperació NextGenerationEU per fomentar una mobilitat activa i sostenible als nuclis urbans .

El Ministeri ha concedit 500 milions d'euros de fons europeus a 120 municipis de tot Espanya, entre els quals hi ha Santa Coloma, on viuen unes 18 milions de persones.
Amb aquests ajuts el Ministeri cofinançarà actuacions encaminades a la compra d'autobusos urbans elèctrics, el desplegament de carrils bici, la zona de vianants de carrers, la digitalització de serveis de mobilitat o la implantació de zones de baixes emissions, entre altres projectes.

El Mitma ha seleccionat provisionalment 432 projectes entre les 679 sol·licituds presentades per un total de 188 potencials beneficiaris del programa: municipis de més de 50.000 habitants, capitals de província i ajuntaments de localitats de més de 20.000 habitants que disposin d'un servei de transport públic col·lectiu urbà interior i d'un Pla de Mobilitat Sostenible.

Cinc projectes de l'ajuntament colomenc han estat seleccionats en el marc d'aquesta convocatòria:

• Urbanització Avinguda Generalitat, en el tram Av. Can Peixauet - c. Sant Jordi: 1.662.375,15 €
• Construcció del carril bici del sector nord de la bicivia metropolitana: 710.321,11 €
• Urbanització del carrer Vinyals: 430.331,82 €
• Urbanització del carrer Sants: 382.087,86 €
• Urbanització del carrer d'en Baró en el tram c. Major - c. Mare de Déu dels Àngels: 238.225,50 €

Actuacions subvencionades

Un dels objectius del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea (UE) és contribuir a millorar la qualitat de l'aire a les ciutats amb l'impuls d'una mobilitat respectuosa amb el medi ambient i la salut de les persones.

Amb aquest propòsit, les iniciatives seleccionades promouen l'impuls de sistemes de transport públic urbà fiable, assequible, atractiu i de nul·les emissions, així com el foment de la mobilitat activa (bicicleta, anar a peu) per reduir l'ús del vehicle particular de motor.

Seguiment

Els municipis beneficiaris han de justificar al ministeri el compliment de la finalitat per a la qual es va concedir la subvenció mitjançant l'aportació d'informes semestrals sobre l'estat dels projectes.
Segons es recull a la resolució provisional, les actuacions han d'estar executades i posades en marxa el juny de 2025. No obstant això, des del ministeri s'abonaran les ajudes en forma d'un únic pagament anticipat. 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top