S’aprova el Biotop, un projecte que ajudarà que Sabadell sigui «una ciutat més sostenible i verda»

‎L’Ajuntament de Sabadell i Aigües Sabadell han aprovat el projecte Biotop, una iniciativa que pretén transformar les dues Estacions Depuradores d’Aigües Residuals (EDAR) de la ciutat, millorant les instal·lacions del cicle de l’aigua i fomentant l’economia circular amb la voluntat de sumar per fer "una ciutat més sostenible i verda".

La proposta forma part d'un dels projectes que l'alcaldessa, Marta Farrés, va presentar per optar als fons europeus Next Generation.

Aquesta iniciativa busca aconseguir importants indicadors per a la reconstrucció verd amb 10.895 tones de CO2 estalviades a l'any, la recuperació de 3 hectòmetres cúbics d'aigua potable anualment, i la reducció d'un 80% de residus propis i l'autogeneració de 19.500 MWh a l'any. A més, la iniciativa permetrà crear 17 nous llocs de treball directes i 1.000 d’indirectes.

Es tracta d'un exemple innovador d'aplicació de les directives marc europees de l'aigua i d'economia circular, alineat a la contribución de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.

El treball conjunt entre consistori i l'empresa suministradora ha definit les 10 iniciatives i 28 projectes que componen el Biotop i que s’estructuren en tres eixos principals: regeneració, sostenibilitat i ciutat verda; tarifa social, talent verd i creació d’ocupació, i eficiència digital. La inversió per dur-ho a terme tote és de 120 milions d’euros.

La sostenibilitat és el punt central, perquè posa èmfasi en l’eficiència energètica, la revalorització de residus i la mobilitat sostenible. Per aquest motiu, una de les iniciatives més importants és la renovació de la flota de vehicles de la companyia a vehicles ECO o de baixes emissions. A més, s’instal·laran punts de recàrrega a l’interior i l’exterior de les instal·lacions de CASSA.

Una altra és la digitalització del cicle de l’aigua mitjançant una xarxa de comunicacions que permetrà recollir informació de les diferents infraestructures. També es continua amb la instal·lació de plaques solars a les EDAR de la ciutat i està previst la construcció d’una bioestació que generi i distribueixi diverses energies netes com Hidrogen Verd, GNC i energia elèctrica. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top