S’aprova pressupost del Consell Comarcal del Garraf per l’any 2019, per un import de 7.631.378 €

El 20 de desembre es va aprovar, en sessió plenària, el pressupost del Consell Comarcal del Garraf per l’any 2019 amb un import total de 7.631.378 €. Aquesta xifra representa un augment del 22,77% en relació al pressupost inicial del 2018. L’increment respon bàsicament a les inversions previstes als programes “Garraf: camins, patrimoni i natura” i “Envelliment actiu i saludable i dependència” que compten amb finançament del Fons Social Europeu. El pressupost també reflecteix l’augment de personal per l’àrea de Serveis Socials, d’acord amb les línies de treball establertes amb el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya.

L’aprovació d’aquest pressupost permet la continuïtat de la cooperació municipal i  el treball en xarxa de l’ens comarcal amb els ajuntaments del Garraf, per al desenvolupament d’un conjunt de programes i serveis en benefici de la comarca en àmbits d’ocupació, ensenyament, serveis socials, habitatge, joventut, cultura i patrimoni, entre d’altres.

Al ple també es va ratificar el decret d’aprovació de l’addenda al contracte programa 2016-2019 per a la coordinació i la col•laboració entre el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Garraf, en matèria de serveis socials i altres programes relatius al benestar social i les polítiques d’igualtat.

De la mateixa manera, es van ratificar decrets relatius a l’atorgament d’ajuts individuals de menjador per necessitats socioeconòmiques per un import de 1.197.263,4 €. Aquests ajuts corresponen a sol·licituds presentades fora de termini, amb caràcter extraordinari.
 
A la sessió plenària també es va aprovar la proposta de sol·licitud de la subvenció convocada pel Servei Públic d’Ocupació pel desenvolupament del Programa de Referents d’Ocupació Juvenil, que contempla la contractació d’una persona que, conjuntament amb les diferents administracions públiques, assessori i ofereixi a les persones joves els recursos més convenients en matèria de formació i recerca de feina.

Pel que fa als programes d’habitatge, es van aprovar convenis de col•laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per la gestió de l’Oficina Comarcal d’Habitatge, el Programa de Mediació per al Lloguer Social d’Habitatges i la Borsa de Mediació. Igualment, es van aprovar convenis amb els ajuntaments de Cubelles, Sant Pere de Ribes i Olivella per a la continuïtat del servei d’atenció descentralitzada de l’Oficina Comarcal d’Habitatge en aquests municipis.

Tot seguit, es va donar compte del decret de presidència de sol•licitud de subvenció al Fons Europeu de Desenvolupament Regional 2014-2020 (FEDER) per l’execució del Projecte d’Eficiència Energètica del Garraf, presentat conjuntament amb tots els municipis de la comarca, per desenvolupar diverses accions orientades a afavorir una economia baixa en carboni.

En l’àmbit de foment de l’ocupació també es va aprovar un conveni de col•laboració entre l’Institut Municipal d’Educació i Treball IMET de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l’Ajuntament de Sitges, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, el Consell Comarcal del Garra, l’empresa Innovació Seguretat i Emergència Institut (ISEI), l’empresa Jalluca i l’Associació Entrem-hi per a la realització agrupada del Projecte Singulars. Aquest projecte té la finalitat de reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals de les persones no ocupades i no integrades en els sistemes de formació, per tal d’aconseguir la seva inserció laboral i el retorn al sistema educatiu.

A continuació, es van aprovar convenis de col•laboració amb els ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes i Sitges, per al desenvolupament del Programa 30 Plus per a la inserció de persones desocupades de 30 anys i més, i amb els ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella i Sitges, per al desenvolupament del Programa Ubicat d’acompanyament a la inserció laboral i suport ocupacional per a la inclusió social.  
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top