SB Renova: nova etapa en la recollida de residus i la neteja a Sant Boi

L’Ajuntament de Sant Boi inicia una nova etapa per a la millora de l'espai públic, sota la marca  SB Renova. El primer pas serà la renovació del sistema selectiva de residus domiciliaris.

El nou sistema de recollida bilateral de residus es va començar a desplegar a la ciutat el dia 3 d'octubre. En un termini de dos mesos es renovaran tots els contenidors de la ciutat (1737 contenidors nous en substitució dels actuals) i des de l'inici hi haurà 5 nous camions de recollida. El mateix dia es posarà en marxa un nou sistema de recollida de mobles i trastos vells, amb dies fixos per zones.

Properament s’aniran posant en marxa nous models i maquinàries per a la neteja viària o el manteniment del verd urbà i les zones enjardinades.

La renovació del sistema de recollida selectiva de residus comportarà la major inversió prevista pel govern municipal en aquest mandat, que ascendeix a un total de 5,2 milions d’euros (4 milions es finançaran amb fons de la Diputació de Barcelona).

Els nous contenidors són més fàcils d’usar, més nets i més resistents al vandalisme i al foc. Tenen més capacitat (en especial, els de matèria orgànica) i estan totalment adaptats per a persones amb discapacitat física o visual. Es poden ubicar millor al carrer i ocupar menys espai. Els nous camions funcionen amb gas natural comprimit i són més eficients, més silenciosos i menys contaminants.


SB renova


La marca que identifica la nova etapa de millora contínua de la qualitat de l’espai públic a Sant Boi és SB renova, tant pel que fa a la recollida selectiva de residus (Sant Boi Reciclem) com a la neteja (Sant Boi Netegem). SB renova compta amb una pàgina web que recollirà ara tota la informació sobre el desplegament del nou sistema de recollida de residus.


Neteja i qualitat de l'espai públic

L’Ajuntament elabora en l'actualitat un pla de millora de la qualitat de l’espai públic a Sant Boi (zones verdes, jocs infantils, terrasses de bars i voltant, voreres). A més, d’aquí a final d’any es farà una inversió important per a l’adquisició de maquinària i material mòbil de neteja viària (escombradores mecàniques, furgonetes i equips per a la neteja de grafits i del clavegueram).
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top