Secomsa inicia la campanya d'educació ambiental “CAPgira” adreçada a gairebé 3000 joves

Es preveu que gairebé 3000 joves de centres d'ensenyament de primària i secundària obligatòria de la comarca realitzin aquest curs 2016-17 l'activitat d'educació ambiental “CAPgira: matèries de primera X productes excepcionals”. Aquesta campanya és una iniciativa de l'empresa pública comarcal Secomsa, encarregada de la gestió dels residus municipals a la comarca, i compta amb la col•laboració dels ajuntaments, dels centres d'ensenyament i del Consell Comarcal del Baix Camp.

L'activitat, iniciada el mes d'octubre, es desenvoluparà bàsicament als cursos del cicle mitjà (3r i 4t) i superior de primària (5è i 6è), i de 1r i 2n d'ESO d'una trentena de municipis de l'àmbit d'actuació de Secomsa (27 del Baix Camp i 3 de l'Alt Camp).

L'activitat CAPgira, a partir d'un joc, posa l'accent en els principis de l'economia circular més que no pas en la recollida selectiva, i per això tracta de productes més que no pas de residus i s'orienta cap a la innovació pel que fa a la transformació dels residus en matèries primeres. També s'incideix en com aquest nou enfoc es tradueix en noves formes de producció i fabricació, i també en noves formes de consum de productes quotidians: des d'unes ulleres de sol a una bossa de mà, un monopatí o uns auriculars.

Un altre element diferenciador de l'activitat és que es pot realitzar en anglès si el centre d'ensenyament així ho prefereix. A més, a través de les xarxes socials de l'activitat, Facebook, Twitter i Instagram es pot accedir a contingut actualitzat d'iniciatives d'arreu basades en l'economia circular i en l'ús dels residus com a matèria primera per a la fabricació de nous productes.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top