Segon parc de cal·listènia de Cerdanyola

El passat 17 de gener, s’inaugurava el segon parc de cal·listènia de la ciutat, situat al Parc Xarau, i es feia amb l’exhibició d’una desena de joves de la ciutat.Aquest segon parc de cal·listènia, com el que es va fer al Parc de Cordelles al 2021, ha sigut el resultat d’un procés participatiu realitzat al 2020 i que va comptar amb la participació d’un grup de persones de la ciutat, sobretot joves.

L'espai de cal·listènia instal·lat al Parc Xarau compta amb un conjunt estructural format per diferents aparells: Anelles amb cadenes galvanitzades, 2 escales de braquiació, 1 espatllera, 2 taules d’abdominals inclinades, 1 paral·leles triples adossades, i un total de 8 barres de dominades al conjunt.

La nova àrea esportiva també compta amb:

•    Paral·leles baixes
•    Plataformes de salts
•    Freestyle
•    Escala horitzontal (zona inclusiva)
•    Barres a 3 altures (zona inclusiva)

La zona esportiva, que ocupa una superfície total aproximada de 16 x16 m2, té una zona pavimentada amb cautxú, de dimensions aproximades 9 x 7,50 m2, per esmorteir qualsevol caiguda accidental, i un espai amb sorra no compactable que queda delimitat en el seu perímetre per travesses de fusta.

També s’ha instal·lat un cartell informatiu dels exercicis que es poden realitzar i de les normes que cal seguir per fer ús de l’espai.La Cal·listènia

La Cal·listènia és un sistema d'exercicis físics que treballa amb el propi pes corporal. Aquesta paraula prové del grec, "kallos" vol dir bellesa i "sthenos" fortalesa. Aquesta pràctica no només busca la millora de les qualitats atlètiques sinó que també busca la bellesa i l'harmonia en el moviment del cos en cada exercici. El tipus d'instal·lació que demana aquesta pràctica és molt senzilla, bàsicament formada per barres horitzontals, i recorda els aparells de la gimnàstica artística.

El nou parc de cal·listènia forma part de la implantació d’espais biosaludables distribuïts per diferents punts del municipi. La intenció del govern és instal·lar espais a l’aire lliure per fer exercici als barris de la ciutat i que tothom tingui un espai relativament a prop per poder fer-ne ús.
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top