Seminari on line “La rehabilitació d'una estructura singular: Paraguas de Pola de Siero”

‎Seguint amb el cicle de Monogràfics on line “Projecta amb MAPEI”, el proper 17 de febrer a les 18.00 hores, es realitzarà el seminari “La rehabilitació d'una estructura singular: Paraguas de Pola de Siero”.

El patrimoni construït en formigó en el passat segle ens ha deixat algunes mostres notables per la seva gran audàcia formal i estructural, com és el cas de la coberta del mercat de bestiar de Pola de Siero, a Astúries, més coneguda com “el Paraguas”, obra de l'enginyer Ildefons Sánchez del Río Pisón.

Aquesta construcció, com tantes altres, era testimoni del pas del temps acusant notables problemes associats a la seva conservació. El seminari farà un recorregut pels diferents aspectes de la intervenció duta a terme en aquesta singular estructura, des del projecte fins a la posada en obra dels materials acuradament triats.
 
1.- La geometria en el món de l'enginyer Ildefons Sánchez del Río.
Ponent: Robert Brufau. Doctor Arquitecte. Professor titular de l'O.P.C. BBG, estructures, recerca i rehabilitació, SLP Soci Fundador bbg@bbg.cat
 
2.- Rehabilitació del Paraguas de Idelfonso Sánchez del Río en Pola de Siero. El Paraguas: projecte i reforços anteriors.
Ponent: Jordi Payola Lahoz. Arquitecte. Màster en Tecnologia en l'Arquitectura i Postgrau en Rehabilitació Estructural. Responsable tècnic de Barcelona Structural Engineering. Professor Associat de la UPC.
 
3.- El Paraguas: projecte de reforç. Consolidació i execució en obra.
Ponent: A. de la Fuente. Doctor Enginyer de Camins Universitat Politècnica de Catalunya; Professor Agregat de la UPC.
 
4.- El Paraguas: projecte de reforç. Materials i tècniques.
Ponent: Gabriel-Àngel Ortín Rull. Arquitecte. Director d'Assistència Tècnica Mapei Spain, S.A.
 

Inscripcions:  https://register.gotowebinar.com/register/548476394758554384




 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top