Seminari sobre rehabilitació del Patrimoni Industrial

‎Seguint amb el cicle de Monogràfics on line “Projecta amb MAPEI”, el pròxim es realitzarà el dia 21 d’abril a les 18.00 hores. En aquests seminaris es presenten obres de màxim interès on ha intervingut Mapei i convidem com a ponents als projectistes implicats en aquestes.


La rehabilitació del Patrimoni Industrial: Xemeneies de Can Ricart, Agost i Quart.

A causa del creixement dels nuclis de població urbans, grans construccions que van albergar en un altre temps una activitat industrial han passat a formar part del paisatge urbanístic de pobles i ciutats. Un clar exemple són les xemeneies industrials.

L'interès per la rehabilitació d'aquesta mena d'edificacions sorgeix de la necessitat d'integrar-les dins del patrimoni urbanístic dels diferents ajuntaments com a béns d'interès local o cultural, degut la seva importància patrimonial com a exemple històric del procés d'industrialització del país durant el s. XX. A més, la seva rehabilitació i recondicionament és important per la necessitat d'assegurar l'estabilitat d'aquestes enfront d'accions extraordinàries, com poden ser els fenòmens sísmics.

En aquesta jornada, tindrem ocasió de conèixer la rehabilitació de tres xemeneies industrials de mà dels tècnics que van realitzar les intervencions. Ens mostraran tot el procés constructiu començant pel procés de caracterització de l'obra, estimació dels reforços necessaris i selecció de materials, posada en obra i finalment procediments administratius.

Durant la sessió, comptarem amb les següents intervencions:

• “Xemeneia de Quart. Descripció dels problemes característics propis d'aquesta mena d'estructura i casos reals de monitoratge”. Ponent: Miquel Llorens. Dr. Arquitecte.
• “Xemeneia d'Agost. Descripció de posada en obra i avaluació de resultats de l'estructura objecte d'estudi”. Ponent: Salvador Ivorra. Dr. Eng. Industrial.
• “Xemeneia de Can Ricart. Descripció del procés administratiu del desenvolupament del projecte i de l'obra per a fer un recorregut històric de les vicissituds del projecte i de l'obra”. Ponent: Juan Ignacio Eskubi. Arquitecte.

Inscripcions: https://register.gotowebinar.com/register/8997175420807307792 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top