S’entreguen els premis de l'Associació Catalana d'Amics de l'Aigua

El II CONGRÉS DE L'AIGUA A CATALUNYA, clausura les seves sessions de treball amb la convocatòria de la tercera edició que es realitzarà el 21 i 22 de març de 2019. L'alta participació de congressistes consolida com a referent la iniciativa de l'Associació Catalana d'Amics de l'aigua com a fòrum per a debatre al voltant de la temàtica de l'aigua.

Durant dues intenses jornades s'han tractat temes des de diversos posicionaments. Han coincidit en la valoració positiva Xavier Latorre president de l'Associació Catalana d'Amics de l'Aigua, entitat organitzadora de l'esdeveniment i Marta Subirà, Secretària de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, que va clausurar les jornades de treball.

Entre les conclusions del Congrés destaquen com afrontar els reptes sobre la necessitat de buscar formes d'aprofitament de l'aigua fent esforços per adaptar regulacions i dotar de més recursos econòmics a unes necessitats que no poden dependre, en exclusiva, dels cànons aplicats als rebuts de l'aigua, les millores tecnològiques que permeten lectures telemàtiques, major eficàcia en la distribució de l'aigua i la seva eficiència, detectar problemes a la xarxa de distribució i el que s'ha valorat com tant o més important: un element per detectar necessitats en famílies en grups de risc d'exclusió. En aquest sentit la col·laboració amb serveis socials en l'àmbit local i organismes com Càritas i Creu Roja es valoren com a imprescindibles per buscar solucions a un problema a què es destinen importants recursos econòmics des de les administracions i les empreses distribuïdores.

L'Associació Catalana d'Amics de l'Aigua ha fet entrega dels premis que atorguen al seu 18 edició que han recaigut en: Societat General d'Aigües de Barcelona, pel 150 aniversari de la seva constitució; Mina d'Aigües de Terrassa, pel 175 aniversari de la seva constitució; Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, pel 90 aniversari de la seva constitució; Comunitat de Regants dels Canals d'Urgell, per la publicació del llibre "Els tresors dels Canals d'Urgell"; Roca, SA, en el centenari de la seva fundació i D. Lluís Graus Queralt, per la seva trajectòria professional.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top