S’estrena el nou visor de rutes pedalables metropolità, amb gairebé 4.000 km d’itineraris ciclistes

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa el nou visor de rutes pedalables de la metròpolis de Barcelona, una eina digital que aglutina un conjunt de dades geogràfiques amb informació exhaustiva i precisa de la infraestructura ciclista metropolitana. A més, conté un planificador de rutes per desplaçar-se en bicicleta de manera còmoda i segura a través de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Actualment, el visor, que es pot consultar a l’adreça visorbicicleta.amb.cat i a la versió actualitzada de l'app AMB Mobilitat, recopila prop de 4.000 km de xarxa pedalable, amb un major detall a Barcelona i en els 15 municipis metropolitans que tenen actiu el servei de bicicleta metropolitana compartida, l’AMBici. Aquests municipis són: l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

Entre les rutes disponibles, al visor hi ha 2.900 km de trama urbana, principalment infraestructura pedalable (carrils bici, carrers 30 o carrers compartits), i 545 km de Bicivia, la xarxa pedalable de la metròpolis de Barcelona, impulsada per l’AMB. A més, també mostra els principals serveis públics de la bicicleta: el Bicibox, el Bicing i l’AMBic, i permet consultar les dades bàsiques de les estacions i la seva disponibilitat.
 
En el cas del planificador de rutes, permet escollir entre una ruta amb bicicleta particular o de l’AMBici, fent coincidir així la ruta amb les estacions disponibles, sempre que l’origen i la destinació siguin al territori metropolità. Un cop introduïts l’origen i la destinació, el planificador té en compte les especificacions i particularitats de la bicicleta i mostra tres opcions de ruta:

•    La més ràpida, que evita vies d’alta ocupació i prioritza la infraestructura ciclista.
•    La més segura, que prioritza els carrils bici segregats.
•    La més plana, que minimitza el pendent de l’itinerari.

 
Els fonaments del visor de rutes pedalables metropolità


El visor de rutes pedalables metropolità és el resultat de la feina engegada fa una dècada per l’AMB per tal de digitalitzar la infraestructura pedalable de la metròpolis de Barcelona. Ara, gràcies al finançament del Pla de recuperació, transformació i resiliència dels fons europeus Next Generation EU, ha esdevingut un projecte que compta amb un pressupost de 181.379,00 € i que l’ha convertit en un visor per a la ciutadania, així com una eina de gestió de tasques i planificació per als serveis tècnics de l’AMB.
 
Està previst que durant els propers tres anys el visor i el planificador es completin afegint progressivament més exhaustivitata en les rutes pedalables de la resta de municipis metropolitans i incloent amb major detall 2.800 nous quilòmetres d’infraestructura pedalable al model de dades.
 
Amb un model de col·laboració ampli, en el disseny i la creació d’aquest visor hi han participat diferents àrees de l’AMB, liderades per l’Oficina Metropolitana de la Bicicleta; AMB Informació i Serveis, l’Institut Metròpoli i empreses privades com Nexus Geographics i Infraplan.
 
L’AMB posa al servei de la ciutadania un servei d’informació de qualitat per a les persones que es desplacen en bicicleta, un mitjà de transport sostenible, saludable, segur i econòmic. Actualment, el visor és un web responsiu, adaptat tant a PC com a dispositius mòbils, i està previst que les aplicacions metropolitanes de mobilitat l’integrin properament. 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top