Setmana Europea de la Mobilitat

Es tracta d'una campanya anual, organitzada amb el suport polític i financer de les direccions generals de Medi Ambient i Transport de la Comissió Europea, i que coordina el Ministeri a través de la Direcció General de Qualitat.

El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) coordina la setmana Europea de la Mobilitat, que se celebrarà del 16 al 22 de setembre sota el lema "Participa en els Plans de Mobilitat del teu Ciutat: Mou-te en la bona direcció! ", amb l'objectiu de promoure la implicació de la societat civil en el canvi dels hàbits de mobilitat urbana cap a altres més sostenibles.

Es tracta d'una campanya anual, organitzada amb el suport polític i financer de les direccions generals de Medi Ambient i Transport de la Comissió Europea, i que coordina el Ministeri a través de la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental i Medi Natural.

Aquesta iniciativa pretén animar les autoritats locals europees a introduir i promocionar mesures de transport sostenible i convidar als seus ciutadans a buscar alternatives al vehicle privat.

La Setmana culmina amb la celebració de "A ciutat, sense el meu cotxe!", Un esdeveniment en el qual els municipis i ciutats participants reserven una o diverses zones per a vianants, ciclistes i transport públic durant tot el dia. En aquesta jornada, les autoritats locals tenen l'oportunitat de presentar els seus centres urbans des d'una perspectiva diferent i realitzar accions orientades a restringir el trànsit motoritzat i millorar el coneixement sobre el seu impacte sobre el medi ambient.

Des del seu començament, l'impacte de la Setmana Europea de la Mobilitat s'ha mantingut en constant creixement, tant a Europa com a la resta del món, segons ha assenyalat MAGRAMA, que ha destacat que, el 2011, es va registrar la xifra rècord de 2.268 ciutats (764 espanyoles), que representen més de 156 milions de ciutadans europeus.

A més, de les mesures permanents dutes a terme l'any passat a tot Europa, un total de 6.821 han estat enfocades a la millora de les infraestructures per a vianants i bicicletes, a la creació de condicions per impulsar un trànsit fluid, així com a la millora de l'accessibilitat del transport públic, al costat de diverses campanyes de sensibilització sobre hàbits més sostenibles per als desplaçaments, segons ha indicat el Ministeri.
 

PREMIS 2012

Entre els actes programats per a la Setmana Europea de la Mobilitat destaquen un conjunt de tallers i jornades per impulsar l'ús de mitjans de transport més respectuosos amb el medi ambient a les ciutats espanyoles.

A més, aquest any el Ministeri organitza la tercera edició dels Premis Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible (Premis SEMS) - que es lliuraran el 20 de setembre - per reconèixer la tasca dels ajuntaments i de les organitzacions socials, institucions i empreses que s'han adherit a aquesta iniciativa en els últims anys, a través de la realització de mesures permanents i bones pràctiques, respectivament.
 

Font: ECOticias.com

 

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top