S’implementen mesures d’estalvi energètic a l’edifici municipal El Viver de Badalona

L’Ajuntament de Badalona, en el marc del programa de l’Agència local de l’energia i canvi climàtic, està duent a terme actuacions per tal de reduir el seu consum energètic. Amb una inversió propera als 140.000 euros, les actuacions es divideixen en 2 àmbits: il·luminació i climatització.

El Viver és l’edifici de major consum elèctric de l’Ajuntament de Badalona. Durant l’any 2015 el consum es va situar en 1.667.213 kWh, amb una despesa de 254.400 euros. Després de realitzar una auditoria energètica de l’edifici i avaluar les possibles millores a implementar, el mes d’abril es van començar els treballs de millora que es perllongaran fins a finals de juliol.

Les millores en il·luminació consisteixen en la substitució de 2.472 punts de llum (tubs fluorescents i downlights) per tecnologia LED molt més eficients i la instal·lació de 244 sensors de presència i moviment per ajustar les enceses a les necessitats reals. Aquesta actuació preveu reduir en un 63 % el consum en il•luminació, la qual cosa representa un 13,4% del total del consum de l’edifici.

En relació a la climatització, les actuacions preveuen la instal•lació d’un sistema per optimitzar la renovació d’aire i la temperatura interior de l’edifici per tal de millorar-ne el confort, alhora que s’optimitza el funcionament i el consum, que es reduirà en un 10% com a mínim.

Es preveu una reducció global en el consum elèctric de l’edifici del 16% com a mínim i un estalvi anual que supera els 40.000 euros, amb un període de retorn inferior als 4 anys.

El segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha explicat que “l’eficiència energètica i les energies renovables són una prioritat d’aquest govern per un doble motiu: lluitar contra el canvi climàtic i estalviar recursos municipals per invertir en les persones.” “La celebració de la Setmana Europea de l’Energia és una oportunitat per fer pedagogia de la necessitat d’un canvi en el model energètic actual”, ha afirmat.

Àlex Mañas ha indicat també que “aquestes actuacions a l’edifici El Viver donen continuïtat a les ja realitzades a la biblioteca Can Casacuberta i que tenen per objectiu actuar sobre els edificis amb major consum municipal”. “La reducció del consum energètic és un aspecte estratègic de la ciutat i a banda de l’estalvi de diners que suposa, també ajuda a la reducció de les emissions de CO2 de Badalona i a la lluita contra el canvi climàtic. En els propers mesos s’iniciaran actuacions similars als edificis municipals de la Guàrdia Urbana i del Banc Central”, ha afegit.

Al conjunt de la corporació s’estima que únicament amb les actuacions de reducció de potència contractada s’ha aconseguit reduir la despesa anual en una quantitat propera als 500.000 €.

El finançament d’aquestes inversions es realitza en el marc del contracte de subministrament energètic vigent actualment amb l’empresa Gas Natural Comercializadora. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top