S'inicia la construcció del nou dipòsit de laminació d'aigües del Torrent Espinagosa

El nou dipòsit i la millora del col·lector existent reforçaran la capacitat de la xarxa existent. Es construiran preservant l'entorn natural del Pantà de Vallvidrera com a centre de biodiversitat i per evitar els abocaments puntuals vinculats a episodis de fortes pluges.

Aquesta setmana s'han iniciat els treballs de construcció d'un nou dipòsit de laminació d'aigües al Torrent d'Espinagosa, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, per reforçar la capacitat de la xarxa existent i preservar l'entorn natural del Pantà de Vallvidrera com a centre de biodiversitat, evitant els abocaments en moments puntuals per superació de la capacitat de la xarxa de sanejament existent vinculada a episodis de fortes pluges.

A més del dipòsit de laminació d'aigua, amb capacitat per a 650 m3, es construirà un col·lector d'entrada i una cambra de derivació i un col•lector de sortida, per configurar un sistema complet, i es restituirà la superfície afectada per les obres de manera que es minimitzi l'impacte a l'entorn natural.

El nou dipòsit permetrà laminar l'aigua que circula per la xarxa de clavegueram existent per reduir de forma notòria el nombre d'episodis d'abocament al medi, que actualment és d'una mitjana de 10 abocaments per any.

L'import de les obres és de 743.466,75€ i el termini previst d'execució és de 4 mesos.


Un dipòsit integrat en el paisatge de l'entorn natural del Pantà de Vallvidrera

La superfície ocupada pel dipòsit es restaurarà per preservar el medi natural i l'entorn del Pantà de Vallvidrera. Es treballarà en la restauració de la vegetació afectada, la creació d'una coberta vegetal al dipòsit, la restitució del perfil del vessant del torrent, així com altres actuacions que millorin l'aspecte i morfologia actual de la zona, com la formació de guals que facilitin el creuament dels torrents.

A més, l'obra comptarà amb una direcció de Vigilància Ambiental específica, que vetllarà pel respecte a la vegetació, fauna i característiques naturals de l'entorn durant els treballs d'execució i farà el seguiment tant de la qualitat ambiental de l'entorn de l'obra com de les tasques de restauració, per tal que el medi resultant tingui unes condicions millors a la situació actual.
 

Font: Ajuntament de Barcelona

 

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top