Sismotur ha iniciat la implantació de senyalització turística intel·ligent en els municipis de Vilafranca del Penedès i Santa Susanna

Vilafranca del Penedès ha instal·lat una xarxa global de senyalització turística intel·ligent connectada basada en la tecnologia Beacons i gestionada per la plataforma inventrip, desenvolupada per l'empresa Sismotur. Amb això ha creat un nou canal d'informació offline (senyalització) i online (connexió al telèfon intel·ligent del turista) on cada equipament de senyalització funciona com una oficina de turisme digital.

D'aquesta manera, Vilafranca del Penedès, es converteix en el primer destí enoturístic de Catalunya que connecta amb el turista digital a través de la senyalització turística intel·ligent.

La senyalització turística intel·ligent és l'aplicació de l'Internet de la Coses (IOT) a l'àmbit del turisme i de les destinacions turístiques. Especialment, permet acollir i acompanyar al turista en la destinació, facilitant informació contextualitzada en funció de la seva localització.

En total s'han instal·lat 45 senyals en edificis històrics i patrimonials. També, s'han instal·lat 70 senyals adossades a terra, indicatives del recorregut de les rutes Modernista i Medieval.

I finalment, i com a element emblemàtic de la nova senyalització, s'ha aprofitat la infraestructura de senyalització turística existent per a la instal·lació de Beacons, que permet adaptar la instal·lació a la senyalització intel·ligent. Els beacons s'han instal·lat en 18 pals de senyalització turística del nucli històric i en la senyalització de la Casa de la Festa Major i dels claustres dels Trinitaris i de Sant Francesc.

Paral·lelament, Sismotur ha implantat també aquests dies els primers senyals turístiques intel·ligents connectades amb inventrip al municipi de Santa Susanna.

En aquesta primera fase d'implantació, s'han equipat amb la tecnologia Beacons dos cartells informatius situats a la Plaça de la Vila, al costat del ajuntament, i a la zona hotelera al carrer Torrentó de Can Gelat. A més, l'oficina de turisme situada davant de l'estació de tren també s'ha equipat amb un Beacon.

Amb aquesta plataforma de turisme digital l'Ajuntament de Santa Susanna respon a les necessitats dels diferents perfils de turistes digitals. Als que els agrada planificar la seva visita abans d'arribar a la destinació, amb el servei web inventrip poden personalitzar la seva estada al municipi amb els llocs i recursos que visitaran. Per a aquells altres que els agrada descobrir el destí a l'arribar, rebran informació dels senyals intel·ligents a través de l'app inventrip de recursos a veure, activitats per fer, on menjar o on allotjar-se i tot això sense necessitat de connexió a una tarifa de dades. A més, el turista rep la informació segons la seva localització i en el seu idioma; a més del català la plataforma incorpora altres set idiomes, inclòs el rus.

Amb el desplegament d'aquesta infraestructura turística intel·ligent l'ajuntament posa a disposició dels establiments del sector turístic un canal directe amb el turista digital per donar visibilitat a tota la seva oferta d'allotjament, de restauració i d'activitats turístiques i culturals del municipi.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top