Solsona captura més de 2.000 coloms amb gàbies automàtiques

L'Ajuntament ha capturat 2.045 exemplars de colom mitjançant el sistema de gàbies automàtiques que va iniciar-se el 2012. Tot i que els resultats són satisfactoris, la regidoria de Medi Ambient opta ara per l'ús d'un fàrmac anticonceptiu, un sistema innovador que frena les plagues progressivament i sense necessitat de sacrificar les aus.

La nova campanya començarà passat Setmana Santa i durarà vuit mesos. Aquesta metodologia consistirà en el subministrament d'Ovistop, un blat de moro recobert amb una substància anomenada nicarbazina, que inhibeix la capacitat reproductora dels coloms i que es distribueix a través de dispensadors automàtics. Se'n col·locarà un a la catedral i un altre a l'edifici de l'escola Arrels I, dos punts separats del nucli antic, on es concentren les principals colònies d'aquests ocells.

Aquest pinso esterilitzador no és tòxic ni per als animals ni per a les persones. A més, cura la coccidiosi, una malaltia que causa diarrees i altres problemes de salut als coloms. Per ser eficaç cal que cada colom ingereixi 8 grams al dia d'aquest pinso durant cinc dies a la setmana i de sis a set mesos l'any. A diferència de les captures, Ovistop provoca una davallada continuada i estable de la població. Quan es capturen les aus, es deixa un buit ecològic que és ocupat ràpidament, ja que els exemplars restants tenen a l'abast més recursos i es reprodueixen en millors condicions.

Es calcula que a partir del quart any la població de coloms es redueix fins al 80% respecte a la inicial. Cardona i Molins de Rei van ser l'any passat els primers municipis de l'estat d'implantar aquest sistema, amb resultats que han superat les expectatives inicials


Font: Regió 7
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top