Solsona i Sort despleguen fibra òptica amb un sistema innovador

L’equip de l’empresa d'obra civil especialitzada en la construcció de canalitzacions, Microzanjas, treballa en el desplegament de la fibra òptica als municipis de Solsona i Sort.

Es tracta d’una canalització de diversos quilòmetres a través de la tècnica de micro-rasa amb aspirat que tindrà una extensió de 32 quilòmetres quan estigui acabat.

La micro-rasa amb aspirat és un sistema innovador que consisteix en l’excavació de la rasa sense generar pràcticament cap residu, és a dir sense generar runes. La màquina que utilitza l’empresa Microzanjas, porta incorporada una mànega especial connectada a un camió aspirador que absorbeix tots els residus automàticament a mesura que excava. Així doncs, la rasa queda completament neta i la via transitable amb molt poc temps. Al recollir directament el residu permet treballar amb menys temps que amb una rasa tradicional, menys operaris i més rapidesa.

Aquesta obra forma part del projecte de desplegament de la fibra òptica que la Generalitat de Catalunya ha engegat per connectar 10 capitals de comarca, 51 municipis i 43 polígons industrials.

Microzanjas ofereix solucions de canalització i cablejat a ajuntaments, diputacions o operadores per donar resposta a les necessitats en relació a la fibra òptica. Treballant amb la tècnica de micro-rases s’aconsegueix reduir els costos generals del projecte, minimitzar els temps d’execució, agilitzar els terminis de lliurament, subministrar els millors materials i proporcionar les millors eines perquè el resultat sigui òptim.

La pandèmia de la Covid-19 ha propiciat el teletreball i de retruc la necessitat de fer arribar la fibra òptica a tot arreu. Les micro-rases són una solució econòmica i innovadora per realitzar les canalitzacions de fibra òptica d’una manera ràpid i àgil.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top