Sort acull el Congrés Internacional Creació i Comercialització de Productes Turístics

L’Escola Universitària FORMATIC BARCELONA organitza el I Congrés Internacional sobre Creació i comercialització de productes turístics a Sort ( Pallars Sobirà , Lleida ) del 6 al 9 de maig de 2014, en el marc dels convenis de col·laboració signats amb l'Ajuntament de Sort i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. L’Escola, adscrita a la Universitat de Girona, celebra enguany el seu 40 aniversari.
 
La realització d'aquest congrés  és el resultat de l'esforç investigador portat a terme per l'Escola Universitària Formatic Barcelona en els darrers anys en relació a l'estudi del turisme d'interior i de muntanya a Catalunya i més concretament a la dinamització del sector turístic a la comarca del Pallars Sobirà.
 
Serà el quart any consecutiu que l'Escola Universitària FORMATIC BARCELONA celebra una activitat de recerca i transferència de coneixements a la comarca del Pallars Sobirà, i igual que en els anys anteriors, diferents professors i professionals del turisme presentaran les seves ponències i comunicacions.
 
Enguany cal destacar la participació activa dels membres del Grup de Recerca Oficial de l'Escola Universitària FORMATIC BARCELONA per al Anàlisi i la Planificació del Turisme, GREPAT, adscrit a la Universitat de Girona.
 
A més, i en una mostra del procés d'internacionalització iniciat , en aquesta edició es comptarà amb la presència  d'experts en turisme de prestigi mundial com el Dr Jafar Jafari que presentarà una comunicació introductòria als objectius de l'esdeveniment. El Dr Jafar Jafari, és pioner en la posada en valor dels estudis turístics,  fundador de la principal revista internacional d'investigació en turisme Annals of Tourism Research i professor de la Facultat d'Hoteleria i Turisme de la Universitat de Wisconsin - Stout dels Estats Units. També ha confirmat l’assistència a la sessió inaugural el Dr Fayos - Solà, President de la Ulysses Foundation, organització internacional, el Consell d’administració de la qual està format per tots els guardonats amb els Premis Ulysses de l’Organització Mundial del Turisme.
A les sessions inaugural i de cloenda participaran el Sr Llàtzer Sibís, President del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i alcalde de Sort; el Sr. Gerard Sabarich, Vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida; el Sr Patrick Torrent, Director Executiu de l'Agència Catalana de Turisme (ACT) i el Sr . José Luis Meneses, director de l'Escola Universitària Formatic Barcelona.
 
Alhora, i en un esforç per vincular el congrés al territori, participaran diferents agents i responsables turístics, culturals i educatius, tant d'institucions públiques com privades, de la comarca del Pallars Sobirà i Alt Pirineu, com l’IDAPA (Institut per al desenvolupament i la promoció de l'Alt Pirineu i Aran ), l'Ecomuseu de les Valls d' Àneu , el Museu de les Papallones  de Catalunya,  MónNatura Pirineus, Cicle formatiu de grau mitjà de Sort , Gremi d'Hotelers del Pallars Sobirà i de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura  del Pallars Sobirà, entre altres. També es comptarà amb un Comitè Científic que s'ha encarregat d'avaluar i acceptar els resums i ponències, algunes personalitats del qual intervindran com a ponents i moderadors:
Prof Josep Boyra Amposta, Departament de Ciències Socials i Turisme,Escola Universitària Formatic Barcelona -Universitat de Girona.
Prof Francesco Contò, Department of Economics , University of Foggia.
Prof Juan Antonio Duro Moreno, Departament d'Economia , Universitat Rovira i Virgili.
Prof Jafar Jafari, Department of Hospitality and Tourism , Universitat de Wisconsin – Stout.
Prof Francesc López Palomeque, Departament de Geografia Física i Anàlisi Geogràfica Regional,
Universitat de Barcelona.
Prof Gemma Molleví Bortoló, Departament de Ciències Socials i Turisme , Escola Universitària Formatic Barcelona -Universitat de Girona.
Prof Pasquale Pazienza, Department of Economics , University of Foggia.
Prof Juan Ignacio Pulido Fernández, Departament Economia Aplicada , Universitat de Jaén.
 
Les comunicacions s’ estructuren en 3 blocs temàtics que es detallen a continuació :
Formació i ocupació en el sector turístic
Creació i consolidació de productes turístics
Estratègies i canals de comercialització
 
Finalment i coincidint amb l'acte de cloenda tindrà lloc la presentació del tercer llibre que completa la investigació titulada Pallars Sobirà com a destinació turística, publicació coordinada i editada per l'Escola Universitària FORMATIC BARCELONA.
 
Els participants podran escollir practicar diferents activitats de turisme actiu i esports d'aventura com el ràfting a la Noguera Pallaresa (un dels millors rius d’aigües braves d’Europa), el descens de barrancs o el paintball. Així mateix, es realitzaran activitats culturals com la visita al Museu de les Papallones de Catalunya, a Pujalt, o la visita a la Presó - Museu de Sort.
 
En definitiva, la celebració d'aquest Congrés Internacional té per objectiu posar en valor el producte turístic que té la comarca del Pallars Sobirà, a partir d'una visió conjunta i interdisciplinària de l'activitat econòmica a la comarca , i de la participació del conjunt d'agents del sector implicats així com de professionals, acadèmics i estudiants.

 
LLOC:

Sala " Els Til·lers " – Poliesportiu de Sort

 
MÉS INFORMACIÓ:
 
Escola universitària de turisme. E-mail: seminari@formatic-barna.com
Tel. (00 34) 93 25 88 66 / 93 215 68 00
Ajuntament de Sort. E-mail: turisme@sort.cat . Tlf. 973620010
 
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top