Start-ups tecnològiques podran testejar els seus productes en diferents smart cities d’Espanya i Portugal

En l’Smart City Expo World Congress, 18 emprenedors espanyols i portuguesos van presentar els seus projectes innovadors per millorar la gestió i la qualitat de vida de la ciutat, i diverses desenes de ciutats de la Península Ibèrica es van oferir per esdevenir laboratoris urbans on podran testejar el seu funcionament i la seva viabilitat com a negoci.

Aquest esdeveniment va ser el punt final de la convocatòria startup4cities 2015, que des del mes de setembre s'ha desenvolupat paral·lelament a Espanya i Portugal, en virtut de l'acord de col•laboració existent entre RECI i la Xarxa Portuguesa de Ciutats Intel•ligents (Rener), i que ha estat dirigida a emprenedors i start-ups de base tecnològica amb idees innovadores per donar resposta als nous reptes del desenvolupament urbà. Dels 108 projectes rebuts, un jurat d'experts va triar els 18 millors de la convocatòria, que han estat presentats davant els ajuntaments de RECI i Rener, i aquestes han triat els que són els més interessants implantar-los en les seves respectives ciutats.
 

Els 7 projectes més ben valorats per les ciutats han estat:
 

• Participare (Portugal). Plataforma basada en el núvol que permet potenciar la democràcia participativa mitjançant la interacció entre les autoritats locals i els ciutadans, contribuint a pràctiques de gestió oberta.

• Hackity App (Madrid, Espanya). Plataforma web en la qual els ciutadans proposen accions per millorar la seva ciutat i permet que siguin ells mateixos els qui es coordinin per executar per si mateixos aquestes millores, contribuint així a l'empoderament urbà.

• Lazzus (Astúries, Espanya). Aplicació per a persones totalment o parcialment invidents que els permet detectar la seva ubicació exacta i descriure el seu entorn, configurant la informació a rebre segons tipus de serveis propers (comerços, restaurants, etc.), la seva localització i orientació per arribar-hi.

• Vadecity (Barcelona, Espanya). Sistema segur d'aparcament de bicicletes dotat d'un sistema de pagament per ús mitjançant targeta contactless. Té reduïdes necessitats d'espai, és modulable, escalable i permet fins i tot dipositar el casc.

• Mapp4all (Barcelona, Espanya). App que recull tota mena de punts d'interès de la ciutat (restaurants, hotels, cinemes, comerços ...) que són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, referenciant també llocs que admeten mascotes, restaurants amb carta en braille i menú apte per a al•lèrgies alimentàries, etc.

• Danok (Àlaba, Espanya). Servei que facilita la mobilitat per la ciutat de les persones amb discapacitat cognitiva i / o visual, permetent conèixer la seva posició, fins i tot en interiors, i oferint-los informació precisa de l'entorn: barreres arquitectòniques, accés a llocs públics, temps d'espera del transport públic, etc.

• Shotl (Barcelona, Espanya). Mitjançant una app mòbil, els usuaris es posen en contacte amb altres persones que comparteixen el seu mateix destí i sol•liciten un servei de transport. En uns minuts, un mini bus els recull en la ruta establerta per un import molt menor que el del transport privat, el que redueix el trànsit i les emissions.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top