Sunna Design aconsegueix un contracte de 40m€ per a l'enllumenat públic solar del togo rural

Sunna Design, líder de l'enllumenat solar connectat, anuncia la signatura d'un contracte de 40 milions d'euros amb el govern de Togo per a subministrament i instal·lació en 24 mesos i després manteniment durant 12 anys de 50.000 lluminàries solars intel·ligents. Aquest contracte, finançat per la Direcció General del Tresor francesa, s'inscriu en el marc més ampli del projecte CIZO («encendre el llum» en llengua mina), que es proposa electrificar 500.000 llars rurals, és a dir, 1,5 milions d'habitants , a 12.000 pobles. Pilar del PND (Pla Nacional de Desenvolupament) desplegat per la presidència de Togo, CIZO té com a objectiu accelerar la modernització del país, garantint en particular un accés universal a l'electricitat d'aquí a 2030.Il·luminació connectada, una etapa clau del desenvolupament rural

Les xarxes d'enllumenat públic participen del millorament de les condicions de vida de les comunitats rurals i de l'enfortiment de l'economia, facilitant el transport de persones i béns, el trànsit de vianants, el treball de nit i reduint de manera dràstica la taxa d'accidents de trànsit, així com la inseguretat.

Les lluminàries solars, punts autònoms i resilients d'energia són l'única solució tecnicoeconòmica pertinent per proporcionar un servei d'enllumenat públic i de connexió adaptat a poblacions vivint en zones “sense connexió a la xarxa”. A Togo – on només un 8% dels 8,3 milions de togolesos estan connectats a la xarxa – l'accés a l'energia és un element essencial de la política de desenvolupament econòmic. El desafiament també és fomentar el reequilibri demogràfic davant d'un fenomen d'urbanització desenfrenat a l'Àfrica subsahariana, mitjançant la implementació planificada d'infraestructures duradores, descentralitzades i intel·ligents.

Mila Aziable, ministra delegada del president de la República, encarregada d'Energia i Mines, diu: “Aquesta col·laboració reflecteix la voluntat del cap d'Estat de fer accessible l'energia a les poblacions rurals, fent servir solucions sostenibles. Tenir Sunna Design al nostre costat i beneficiar de la seva experiència al sector de l'enllumenat solar il·lustra el lloc privilegiat que ocupen les energies renovables dins de les nostres polítiques nacionals de desenvolupament, i marca la pauta de l'ampli projecte d'electrificació CIZO.”

Franck Riester, ministre delegat de Comerç Exterior i Atractiu, dependent del ministre per a Europa i d'Afers Exteriors: “Ens enorgulleix acompanyar el projecte d'enllumenat públic sostenible que Sunna Design porta a terme a Togo i que beneficiarà més d'1,5 milions de habitants de zones rurals. Amb l'impuls del president de la República hem fet d'Àfrica una prioritat de la nostra acció internacional. Al centre de la nostra estratègia hi ha la voluntat d'acompanyar el desenvolupament d'infraestructures i tecnologies a una ciutat sostenible. En aquests sectors les nostres empreses, com Sunna Design, compten amb un domini de reconeixement mundial. Amb els nostres associats africans, amb el suport del sector privat, junts és com hem d'acompanyar el desenvolupament econòmic del continent.”

“La confiança atorgada pel govern de Togo –reputat per ser visionari, precursor i d'un alt nivell d'exigència als sectors de l'electrificació rural i del digital– és un reconeixement de la solidesa de la perícia de Sunna Design i de la nostra capacitat d'innovació i acompanyament dels nostres clients a llarg termini.” diu Ignace de Prest, director general de Sunna Design. “També és una nova etapa en la nostra transformació com a empresa, ara ineludible per a totes dues aplicacions urbanes i rurals. L'impacte d'aquest projecte a les poblacions enforteix el compromís dels equips i del nostre projecte empresarial.”Una solució tecnològica duradora, garantida durant 12 anys

Amb la instal·lació de 50.000 lluminàries solars, el projecte de Sunna Design preveu, en particular:

• Un desplegament a les zones prioritàries, identificades i prèviament analitzades gràcies a un estudi inèdit i un cens de les infraestructures rurals, assegurant un impacte econòmic i social quantificable de cada punt lluminós a la població;
• L'ús de lluminàries integrades i connectades de la gamma iSSL+, equipades amb bateries resistents a altes temperatures i fabricades per Sunna Design a Bordeus, al seu lloc industrial certificat “Fàbrica del Futur”;
• Serveis d'operacions i manteniment durant 12 anys, incloent-hi participació i enfortiment d'un ecosistema d'operadors locals i, per tant, d'ocupació local;
• El subministrament a les autoritats públiques i col·laboradors privats i financers d'una plataforma transparent de seguiment de la instal·lació i exercici detallat del material.

L'Agència Togolesa d'Electrificació Rural i Energies Renovables (AT2ER), promotora del projecte, ha pogut validar el lideratge tecnològic de Sunna Design, la robustesa del material, les experiències prèvies a zones rurals de l'Àfrica subsahariana, i finalitzar un projecte únic incloent-hi compromisos de rendiment i de garantia en el temps.

Proximitat i agilitat per atendre els nostres clients a Espanya

La nostra fàbrica ubicada a menys de 250 km de la frontera espanyola ens permet lliurar als nostres clients ràpidament, a diferència dels productes importats de la Xina que triguen almenys 6 setmanes. El fet de produir a Europa ens permet, a més a més d'un perfecte control del procés de producció, que estiguem geogràficament més a prop dels nostres clients i els servim amb agilitat.

Des del gener del 2020, vam constituir un equip comercial d'especialistes a Espanya, amb més de 20 anys d'experiència amb les marques espanyoles principals d'enllumenat públic. La seva missió serà portar els valors de Sunna Design a Espanya i donar suport a les autoritats locals al desplegament d'infraestructures d'il·luminació solar resistents i ecològiques.

Realitzem un projecte d'il·luminació solar a una carretera de les Illes Balears el 2021 i tenim diversos projectes en fase avançada de desenvolupament que s'haurien d'instal·lar en els propers mesos.

Adquisició de l'empresa americana "Sol Inc" el 2020

En particular, ha permès Sunna Design diversificar-se. Abans fèiem el 90% del nostre desenvolupament a l'Àfrica i l'Orient Mitjà. L'objectiu és fer la meitat als anomenats mercats madurs {occidentals} i l'altra meitat als països emergents, per no dependre únicament dels països amb risc polític. Amb aquesta estratègia al cap, adquirim l'empresa nord-americana Sol el 2020 i decidim crear un equip de vendes a Espanya.

L'empresa havia analitzat de passada que el problema que es plantejava als països emergents era també vàlid als centres urbans occidentals, on els ajuntaments de vegades renuncien a il·luminar determinades zones, com un parc infantil, un aparcament o un carrer sense sortida, per raons de cost. Als nous barris, l'enllumenat públic solar pot ser una opció més barata que la xarxa convencional.

Ens dirigim a ciutats i empreses que volen participar en la transició energètica i reduir-ne el consum. A Espanya, per exemple, hem fet l'enllumenat públic d'un carrer a Santa Eugènia, a l'illa de Mallorca (Illes Balears); a França, l'aparcament d'un supermercat a Langon i als Estats Units, un enorme centre industrial de Toyota a Alabama.

Contactar amb Sunna Design: il·luminació exterior solar (ajuntamentimpulsa.cat) 
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top